ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση εγκληματικών Οργανώσεων σε Ζάκυνθο και Αττική

Εξάρθρωση εγκληματικών Οργανώσεων σε Ζάκυνθο και Αττική
Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων προχώρησαν έπειτα από συντονισμένη οι αστυνομικές διευθύνσεις Ζακύνθου και Αττικής…

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων προχώρησαν έπειτα από συντονισμένη οι αστυνομικές διευθύνσεις Ζακύνθου και Αττικής.

Οι δύο οργανώσεις εμπλέκονταν με το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, με την παροχή «προστασίας» σε νυχτερινά κέντρα της Ζακύνθου και την τοκογλυφία.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι δύο αρχηγοί των εγκληματικών οργανώσεων οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές, αλλά και έξι ακόμα μέλη των οργανώσεων. Από αυτά οι πέντε συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο και ο ένας στην περιοχή της Αττικής. Μάλιστα, πληροφορίες που προέρχονται από την αστυνομική διεύθυνση Αττικής κάνουν λόγο για συμμετοχή και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην επιχείρηση, οι άνδρες της οποίας αποκάλυψαν πως οι οργανώσεις σχεδίαζαν να απελευθερώσουν μέλος της πρώτης οργάνωσης, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό.

Ωστόσο αυτό απετράπη, αφού τα όπλα και τα υλικά μεταμφίεσης που απεστάλησαν με εταιρεία ταχυμεταφορών από τη Ζάκυνθο σε μέλος της οργάνωσης στην Αθήνα, εντοπίστηκαν την 17-05-2011 στο πλαίσιο των ερευνών και κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ο παραλήπτης τους. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τέσσερις γεμιστήρες Kalashnikov, εξήντα φυσίγγια, μία περούκα και μία λίμα.

Όμως η δράση των δύο οργανώσεων δε σταματά εδώ, αφού είχαν εγκαταστήσει μέχρι και μηχάνημα προκειμένου να παρακολουθούν τις αστυνομικές συχνότητες, οι οποίες στην επαρχία χρησιμοποιούν αναλογικό σύστημα επικοινωνίας.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα πολυτελές ταχύπλοο σκάφος δώδεκα μέτρων με δύο εξωλέμβιες μηχανές,
• το χρηματικό ποσό των 3.500 Ευρώ,
• επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης,
• ένα πιστόλι 9 mm,
• ένα περίστροφο 357 magnum,
• ένα περίστροφο 0,38 special,
• 150 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και
• 14 κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της των οργανώσεων συνεχίζονται στην περιοχή της Ζακύνθου και της Αττικής.

Οι δράστες θα αποσταλούν αύριο (15-05-2011) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.