ΕΛΛΑΔΑ

Απολογία 21χρονου: «Με απειλούσε με σπασμένο μπουκάλι»

Απολογία 21χρονου: «Με απειλούσε με σπασμένο μπουκάλι»
Τη στιγμή που η Βρετανία θρηνεί τον άδικο χαμό του 19χρονου Robert...

Τη στιγμή που η Βρετανία θρηνεί τον άδικο χαμό του 19χρονου Robert έπειτα από τη φονική συμπλοκή στον Λαγανά Ζακύνθου, ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τη πράξη του.

Ο 21χρονος οδηγός Ταξί οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο του νησιού κάτω από δρακόντεια μέτρα, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση (στον 25χρονο φίλο του απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνέργειας).
Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα καθώς κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα:
«Με σημάδευε με λέιζερ και φώναζε ‘π..., μ..., παλιοέλληνα, παλιοταξιτζή, θα σε γ... και θα κάψουμε το αυτοκίνητο’. Κρατούσαν γυάλινα μπουκάλια που ήταν σπασμένα και ένας από αυτούς με χτύπησε τραυματίζοντας με και σκίζοντας την μπλούζα μου. Χρησιμοποίησα τις γροθιές μου και έναν μικρό σουγιά οικιακής χρήσεως που δεν πίστευα ότι θα επιφέρει ένα τόσο σοβαρό τραύμα. Δεν σημάδευα λαιμό ή κεφάλι».

Το δράμα των γονιών
Το δικό της δράμα ζει η οικογένεια του 19χρονου βρετανού Robert Sebbage, Rhian και Andrew οι οποίοι έφτασαν χθες στη χώρα μας και δη στο τουριστικό θέρετρο Λαγανά Ζακύνθου, εκεί όπου πριν λίγες ημέρες παραθέριζε ο γιος τους, προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του.

Το ζευγάρι αναχώρησε για τη Πάτρα εκεί όπου βρίσκεται η σορός ενώ με τον μόνο άνθρωπο που ήρθαν σε επαφή κατά τη σύντομη διαμονή τους στο νησί ήταν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης.

Ο άτυχος Robert βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα Τετάρτης έπειτα από συμπλοκή με τον 21χρονο οδηγό ταξί όταν ο τελευταίος εξαγριώθηκε από τα πειράγματα της παρέας του θύματος.

Ο αυτοκινητιστής άρπαξε ένα σουγιά που έκρυβε στο όχημα και με αυτό κατάφερε ένα φονικό χτύπημα στη καρδιά του νεαρού με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ενώ από το αμόκ του δράστη δεν γλίτωσαν ούτε οι φίλοι του βρετανού οι οποίοι τραυματίστηκαν στη κοιλιά και στα πόδια.