ΕΛΛΑΔΑ

Και ο καύσωνας καλά κρατεί…

Και ο καύσωνας καλά κρατεί…
Ανεβαίνει και ανεβαίνει και όλο ανεβαίνει. Μαζί με τη θερμοκρασία...

Ανεβαίνει και ανεβαίνει και όλο ανεβαίνει. Μαζί με τη θερμοκρασία ανεβαίνει και η διάθεσή μας για απόδραση από το γκρίζο και άχαρο τσιμέντο, σε πιο ειδυλλιακές περιοχές όπως σε μια παραλία σε νησί ή εντός των αστικών ορίων.
Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου

Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κέλσιου ενώ σε μικρή πτώση θα είμαι στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά βαθμιαία δυτικοί 5 ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 και πιθανώς κατά τόπους 39 βαθμούς Κέλσιου.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν Πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνεουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι τοπικά 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 39 και στα νότια τοπικά έως 40 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 34 και στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς Κέλσιου.