ΕΛΛΑΔΑ

Χάος σε λιμάνι και αεροδρόμιο από οδηγούς ταξί

Χάος σε λιμάνι και αεροδρόμιο από οδηγούς ταξί
«Θα πυρποληθούμε δηλώνει ο πρόεδρος ΣΑΤΑ. Παρέμβαση εισαγγελέα και απειλεί αυτοφώρου…

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η κατάσταση χάους σε λιμάνι και αεροδρόμιο, λόγω του αποκλεισμού από οδηγούς ταξί σε τμήμα της Αττικής Οδού προς το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στην είσοδο του Λιμανιού του Πειραιά. Οι αυτοκινητιστές απειλούνται πλέον με αυτόφωρο για παρακώληση συγκοινωνιών.

Για ακόμη μια φορά το μεγάλο θύμα είναι ο τουρισμός, που δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί από τους λίγους κλάδους που αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο κράτος, μιας και δεν έχει πληγεί ακόμα σημαντικά από την οικονομική κρίση.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά. Ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται από τις 05:30 το πρωί στην είσοδο του λιμανιού σχεδιάζοντας να το αποκλείσουν, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει από σήμερα.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να φύγουν από την Αττική οδό και να κατευθυνθούν οδικώς με χαμηλές ταχύτητες προς το κέντρο της Αθήνας. Στα δίοδια οι οδηγοί σηκώνουν τις μπάρες. Στις 12.00 το μεσημέρι οι αυτοκινητιστές που είχαν αποκλείσει τις πύλες του λιμανιού του Πειραιά έφυγαν από το λιμάνι με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Στις 09.00 το πρωί οι αυτοκινητιστές συναντήθηκαν με στελέχη του Λιμενικού και της Τροχαίας και αποφάσισαν να ανοίξουν μόνο την είσοδο του λιμανιού στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του λιονταριού (Πύλη 12). Προς στιγμή επικράτησε ένταση, καθώς οι οδηγοί δεν ήθελαν να υποχωρήσουν σε καμία περίπτωση.

Στο λιμάνι φτάνουν κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες αναγκάζονται να περπατούν από την προβλήματα μέχρι τον ΗΣΑΠ με τα πόδια κρατώντας και τις βαλίτσες τους για να μπορέσουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας.

Το ίδιο σχεδιάζουν να κάνουν και στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα από νωρίς το πρωί να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα από το ύψος της λεωφόρου Κύμης, λόγω πορείας των οδηγών ταξί προς το αεροδρόμιο.

Οι οδηγοί σχεδιάζουν να αποκλείσουν την είσοδο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Η κίνηση διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προειδοποιώντας με απεργία διαρκείας.

Για τις 8 το πρωί προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Μάρνη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμίακαλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβασή στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Για τις ευθύνες των συναδέλφων του υπουργών βέβαια ούτε λόγος...

Βολές αυτοκινητιστών κατά Ραγκούση

Πυρά κατά του υπουργού Μεταφορών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος. Mιλώντας στο newsbomb.gr χαρακτήρισε τον Γ. Ραγκούση επικίνδυνο.

«Γίνεται αγώνας ζωής και θανάτου. Δεν έχει κανένα νόημα για μας αν προχωρήσει η απελευθέρωση του επαγγέλματος. Θα συνεχίσουμε τις απεργίες, είμαστε αποφασισμένοι, θα πυρποληθούμε μέσα στα αυτοκίνητα μας. Ο κ. Ραγκούσης είναι επικίνδυνος, έπιασε ένα νομοσχέδιο που είχε φτιάξει ο κ. Ρέππας και είχαμε συμφωνήσει και εμέις και το πέταξε με το έτσι θέλω στο καλάθι των αχρήστων. Υπάρχει πλέον πρόβλημα δημοκρατίας.

«Όταν σε οδηγούν στην απόγνωση δεν έχεις άλλη επιλογή», τονίζει μιλώντας στο newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας του ΣΑΤΑ Κώστας Δήμου.

Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε τι έχει σκοπό να κάνει. Με μισόλογα και θα, θα, θα… μας απαξίωσε εντελώς. Είναι παραλογισμός, ο κ. Ραγκούσης αλλάζει μια ολόκληρη πολιτική. Το προεδρικό διάταγμα είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον κ. Ρέππα και έρχεται τώρα ο υπουργός και το αλλάζει.

Υπεύθυνος για την ταλαιπωρία πολιτών και τουριστών είναι ο ίδιος ο Γ. Ραγκούσης, αυτός ευθύνεται που το κράτος χάνει τόσα έσοδα.

Αποκλεισμένη από οδηγούς ταξί η ακτή Ξαβερίου, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια.


Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το χάος με τα ταξί