ΕΛΛΑΔΑ

Σε «κίτρινο κλοιό» για δεύτερη μέρα η Αθήνα

Σε «κίτρινο κλοιό» για δεύτερη μέρα η Αθήνα
Στο Σύνταγμα έφτασαν λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες ταξί...

Στο Σύνταγμα έφτασαν λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες ταξί. Αντιπροσωπεία των οδηγών με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Λυμπερόπουλο ανέβηκε στη Βουλή προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος δεσμεύτηκε να μιλήσει για τα αιτήματά τους στον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση. Οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν τη σημερινή τους κινητοποίηση και έδωσαν νέο ραντεβού για αύριο στις 10.00 το πρωί.

Σε θέσεις μάχης παραμένουν οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, πραγματοποιώντας για δεύτερη συνεχή μέρα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μετά το χθεσινό χάος που δημιούργησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, το «μπλόκο» στις πύλες εισόδου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και τη μηχανοκίνητη πορεία στο Σύνταγμα, οι αυτοκινητιστές προχωρούν σήμερα σε νέο γύρο κινητοποιήσεων.

Οι αυτοκινητιστές έκλεισαν στις 10.00 τη Μάρνη, ενώ ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Τρία ταξί προπορεύονται και οι υπόλοιποι ακολουθούν με τα πόδια.Για απεργία διαρκείας κάνουν λόγο πολλοί οδηγοί που παρουσιάζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Κάποιοι μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάτησαν σημαία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, σκοπός είναι ο αιφνιδιασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι την Παρασκευή.

Αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών.

Το σίγουρο είναι πως για ακόμα μία μέρα, πολίτες και επισκέπτες της χώρας, θα βρεθούν στο «έλεος» των απεργιακών κινητοποιήσεων των ταξί.

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τα ταξί

Ως υποκινήτρια των κινητοποιήσεων κατηγόρησε τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας παράλληλα λόγο για λαϊκισμό.

«O κ. Σαμαράς συνεχίζει να ακολουθεί το δρόμο του ανεύθυνου λαϊκισμού, δίνοντας τώρα μάχη να μην προχωρήσει η απελευθέρωση των ταξί», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θυμήθηκε πως ο τουρισμός ίσως βοηθήσει την κάθε Ελληνική οικογένεια και έκανε παρέμβαση τονίζοντας:

«Τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δεν βοηθούν κανέναν. Δεν βοηθούν τη χώρα, δεν βοηθούν τον τουρισμό, δεν βοηθούν ούτε τους ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το χάος που επικρατούσε σήμερα στην Αθήνα:

«Αντί να απολογηθεί για το χάος που προκάλεσε η βεντέτα του με τον κ. Ρέππα και η παράλογη απόφασή του να ακυρώσει, με το “έτσι θέλω”, τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους οδηγούς «ταξί», ο κ. Ραγκούσης ανακαλύπτει συνωμοσίες για δήθεν πολιτική ενθάρρυνση στις σημερινές κινητοποιήσεις.
Φτάνει, μάλιστα, στο έσχατο σημείο πολιτικής αθλιότητας να κατονομάζει ως υποκινητή τη Νέα Δημοκρατία, το πρώτο κόμμα που έσπευσε - όπως δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση- να καλέσει τους οδηγούς «ταξί» να ανοίξουν αμέσως το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά. Αποδεικνύει, έτσι, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει και σήμερα ανεύθυνο και δημαγωγικό κόμμα, όπως ήταν και προεκλογικά, γεγονός που έχει ομολογήσει και ο κ. Λοβέρδος.

Άλλοθι ο κ. Ραγκούσης δεν μπορεί να βρει», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.