ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» των ταξί σε Αττική οδό και Ισθμό

«Μπλόκο» των ταξί σε Αττική οδό και Ισθμό
Περίπου 1.000 ταξί κατευθύνονται αυτή την ώρα από...

Περίπου 1.000 ταξί κατευθύνονται αυτή την ώρα από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας προς τον Ισθμό της Κορίνθου, όπου θα σηκώσουν τις μπάρες και θα επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Ένα άλλο κομμάτι του μπλοκ της Ελευσίνας, περίπου 500 αυτοκίνητα κατευθύνονται τώρα προς την Αττική οδό όπου θα αποκλείσουν και εκεί τους σταθμούς των διοδίων.

Μιλώντας στο newsbomb.gr το μέλος του ΔΣ του ΣΑΤΑ Παναγιώτης Μαυρίκης, δήλωσε:

«Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα δείτε εκπλήξεις… Αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα, μπροστά σε αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε. Θέλουμε να αποσύρει την τροπολογία η κυβέρνηση».

Ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο Κρήτης απέκλεισαν νωρίς το πρωί το λιμάνι της πόλης, με αποτέλεσμα οι επιβάτες 2 κρουαζιερόπλοιων να αναγκάζονται να περπατούν 500 μέτρα αφού οι απεργοί εμποδίζουν να φορτώσουν τα τουριστικά λεωφορεία.

Έξω από το κτίριο που στεγάζει τις οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων παρέταξαν από τις 08.00 το πρωί τα ταξί τους οι αυτοκινητιστές της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί στην Κέρκυρα, ανάγκασαν κρουαζιερόπλοιο να αλλάξει ρότα και να μην δέσει τελικά στο λιμάνι του νησιού. Οι αυτοκινητιστές έστησαν μπλόκο από νωρίς το πρωί το λιμάνι αποκλείοντας την είσοδο στα τουριστικά λεωφορεία.

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια.

Στη Ζάκυνθο, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ενώ οι ταξιτζήδες από τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Αμφιλοχία και τη Βόνιτσα απέκλεισαν πριν από λίγο την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.

Τα Τέμπη έκλεισαν και πάλι λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, οδηγοί ταξί από την Θεσσαλία, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Πάνω από 150 ταξί παρατάχθηκαν στην κοιλάδα. Η κυκλοφορία από το ύψος της Γυρτώνης διεξάγονταν από παρακαμπτήριους.

Ο αποκλεισμός προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι και στην συνέχεια οι οδηγοί ταξί θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η διέλευση επιτρέπεται μόνο σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης – ταξί, αγωνία για τους αποκλεισμούς