ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα
Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας...

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13.00 το μεσημέρι στην περιοχή Σκριπερό στην Κέρκυρα. Η φωτιά που καίει σε τρία μέτωπα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, όμως οι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες. Για λόγους ασφαλείας η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Β.Κέρκυρας.

Στη Λαμία μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγριελιά Λαμίας.
Η πυροσβεστική επιχειρεί με 25 πυροσβέστες, 10 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η μεγάλη πυρκαγιά στον Αμπελώνα Θεσπρωτίας. Επί τόπου επιχειρούν 3 οχήματα, 6 πυροσβέστες, και 8 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.

Στη Ζάκυνθο που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από τις πυρκαγιές, μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στο Μαχαιράδο Ζακύνθου. Επί τόπου επιχειρούν 12 άνδρες με 6 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε ορεινή περιοχή στο Ρέθυμνο και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα. Η φωτιά απείλησε να κάψει χωριά, ενώ κάηκαν στάνες με ζώα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν σήμερα να την περιορίσουν, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και δυσχεραίνει το έργο τους.
Στην περιοχή επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί και τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.
Στα χωριά Πλατανές, Κρύα Βρύση, Κεντροχώρι, και Ορνέ που είχαν εκκενωθεί, οι κάτοικοι επέστρεψαν ασφαλείς στα σπίτια τους.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά το μεσημέρι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί στην Κεφαλονιά.