ΕΛΛΑΔΑ

Κομματική «στρατολόγηση» στο Δημόσιο με το μισθολόγιο

Κομματική «στρατολόγηση» στο Δημόσιο με το μισθολόγιο
Ως «όχημα» για την κομματική «άλωση» του δημοσίου τομέα «βλέπει» η πλειοψηφία των πολιτών, που έλαβε μέρος στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr...

Ως «όχημα» για την κομματική «άλωση» του δημοσίου τομέα «βλέπει» η πλειοψηφία των πολιτών, που έλαβε μέρος στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr, το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr ψήφισαν 3.402 πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 56,29% εκτιμούν πως το ενιαίο μισθολόγιο θα επιφέρει κομματική στρατολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 27,22% πιστεύουν πως θα γίνει πιο σύνθετο το βόλεμα των ημετέρων.

Στον αντίποδα οι πολίτες σε ποσοστό 12,46% υποστηρίζουν ότι, με το ενιαίο μισθολόγιο θα υπάρξει αντικειμενική αξιολόγηση των στελεχών, που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Επιλογές στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα «βλέπει» το 4,03%.

Τι προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο

Υπενθυμίζεται ότι, με το ενιαίο μισθολόγιο πρόκειται να διατηρηθούν τρία μόνο γενικά επιδόματα (οικογενειακό, σπουδών και θέσης ευθύνης) και θα καταργηθούν όλα τα ειδικά με την αντικατάστασή τους από ένα χρηματικό ποσό, που θα κλιμακώνεται ανάλογα με την κατηγορία των υπαλλήλων.

Το κίνητρο απόδοσης θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα χορηγείται έπειτα από αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί κατά 16,5 δισ.ευρώ η μισθολογική δαπάνη τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο όλων των χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου.