ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιγοκλείνουν τη Μεσογείων οι ταξιτζήδες

Ανοιγοκλείνουν τη Μεσογείων οι ταξιτζήδες
Ανοιχτή η λεωφόρος Μεσογείων. Έκαψαν ταξί στη Θεσσαλονίκη...

Ανοιχτή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Μεσογείων. Νωρίτερα ιδιοκτήτες ταξί την απέκλεισαν συμβολικά δύο φορές για 10 περίπου λεπτά. Ο επικεφαλής της τροχαίας που βρίσκεται στο σημείο τους κάλεσε να ανοίξουν άμεσα το δρόμο, διαφορετικά θα επέμβει η αστυνομία.

Σε αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων και στα δύο ρεύματα προχώρησαν στις 09.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί. Στην κίνηση προχώρησαν συμβολικά για πέντε λεπτά.

Η ταλαιπωρία των οδηγών αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη, καθώς η τροχαία στέλνει τα οχήματα από άλλους δρόμους για να αποφύγουν την οδό Μεσογείων.

Ο πρόεδρος του σωματείου αναμένεται να επιχειρήσει συνάντηση με τον υπουργό Γ. Ραγκούση. Οι αυτοκινητιστές δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στη Μεσογείων μέχρι τις 15.00 και μετά θα αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και τη μετέπειτα στάση τους.

Στην Κνωσό οι ταξιτζήδες της Κρήτης

Σε αποκλεισμό του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού σχεδιάζουν να προχωρήσουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Κρήτης. Οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να επιτρέψουν στους επισκέπτες να επισκεφθούν το χώρο χωρίς να πληρώνουν, αφού τα ταμεία δε θα λειτουργούν.

Άλλοι αυτοκινητιστές θα μεταβούν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη εξακολουθεί να τελεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Εκδηλώσεις στην Πάτρα

Με διάφορα χάπενινγκς αναμένεται να υποδεχτούν τους επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου, οι ιδιοκτήτες ταξί και οι φορείς της Πάτρας. Οι ταξιτζήδες μάλιστα θα μεταφέρουν δωρεάν τους τουρίστες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Λίγο μετά τις 11.00 οι ιδιοκτήτες ταξί κατέλαβαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Οι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί προς τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατάληψη στη Διεύθυνση Μεταφορών Θεσσαλονίκης

Ανυποχώρητοι παρουσιάζονται και οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα προχώρησαν λίγο πριν τις 10.00 το πρωί σε συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Μεταφορών της πόλης. Εκεί αναμένεται να κάτσουν για περίπου μία ώρα.

Οι ταξιτζήδες μάλιστα έκαψαν συμβολικά ένα ταξί.

«Κήδεψαν» το ταξί στη Σάμο

Στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Σάμου εισέβαλαν οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού.

Οι ταξιτζήδες κρατούσαν συμβολικά ένα φέρετρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να παρακωλύσουν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

«Μπλόκο» ταξιτζήδων έξω από τη Λαμία

Το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της εισόδου της πόλης, απέκλεισαν οι ιδιοκτήτες ταξί που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι αυτοκινητιστές έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους σε παράπλευρο δρόμο της ΕΟ, ενώ έχουν καταλάβει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας δυσχεραίνοντας την κίνηση των αυτοκινήτων.

Παμπελοποννησιακή Συγκέντρωση

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου πραγματοποιούν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Διαβάστε επίσης: Μαίνεται ο «πόλεμος» Ραγκούση – ταξιτζήδων