ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν οι ταξιτζήδες παρά τις «ρωγμές» στο μέτωπο

Συνεχίζουν οι ταξιτζήδες παρά τις «ρωγμές» στο μέτωπο
Συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο...

Συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 6 Αυγούστου αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Την ίδια ημέρα θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι περιφερειάρχες θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11.00 συνάντηση με τη συμμετοχή ιδιοκτητών ταξί, σε μια προσπάθεια να πάρουν μια υπόσχεση πως δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για τις παραβάσεις των ταξιτζήδων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Αδικήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την παρακώληση συγκοινωνιών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ακούστηκαν προτάσεις κυρίως από προέδρους συνδικάτων της επαρχίας για αναστολή των κινητοποιήσεων, ωστόσο η πλευρά του ΣΑΤΑ επέμεινε στη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, πρόταση η οποία τελικά υπερψηφίστηκε.

"Θέλουμε συγκεκριμένη απάντηση από το υπουργείο ως το Σάββατο", δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Νωρίτερα, οι αυτοκινητιστές συναντήθηκαν με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, αλλά και τον περιφερειάρχη, Γ. Σγουρό, οι οποίοι ζήτησαν την αναστολή των κινητοποιήσεων έως τα τέλη Αυγούστου, όταν και θα ανακοινωθούν οι προτάσεις του Γ. Ραγκούση.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς . Στο Ρίο άνοιξαν τα διόδια, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και στην Κρήτη κράτησαν ανοιχτά τα εκδοτήρια στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

«Ρωγμές» στο μέτωπο των ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί της περιφέρειας εμφανίζονται πάντως διχασμένοι. Ήδη οι ιδιοκτήτες ταξί της Κω ξαναβγήκαν στους δρόμους, ενώ την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι ταξιτζήδες της Ρόδου. Στη Λέσβο τα αγοραία ταξί αποφάσισαν αναστολή κινητοποιήσεων, απόφαση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών του νησιού.

Εκατό δικογραφίες για 7.568 οδηγούς ταξί

Συνολικά 100 δικογραφίες έχουν σχηματισθεί εις βάρος οδηγών ταξί από τις 18 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, στις οποίες εμπλέκονται 7.568 άτομα.

Από τις δικογραφίες αυτές, οι 36 έχουν υποβληθεί στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα.

Επιπλέον, από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους Γενικές Γραμματείες Περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπόμενων παρεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.