ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα
Μπορεί η Αθήνα να μένει «άδεια» από κόσμο τον 15υγουστο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως κάποιος που θα επιλέξει να περάσει εδώ το τριήμερό του...

Μπορεί η Αθήνα να μένει «άδεια» από κόσμο τον 15ύγουστο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως κάποιος που θα επιλέξει να περάσει εδώ το τριήμερό του δεν θα έχει επιλογές για να κινηθεί στην πόλη…

Οι παραλίες της Αττικής προσφέρονται για όσους θέλουν να καταπολεμήσουν τη ζέστη με μια βουτιά στη θάλασσα και σίγουρα τέτοιες μέρες όποιος δεν απομακρύνεται από την πρωτεύουσα αναζητά εκεί μια ανάσα δροσιάς.

Οι επιλογές που έχετε είναι αμέτρητες αφού μπορείτε να κατευθυνθείτε είτε προς το Σούνιο είτε προς τον Μαραθώνα και να επιλέξετε ποια παραλία σας ταιριάζει. Είτε με beach bar, είτε πιο ερημικές, οι θάλασσες της Αττικής είναι εκεί και σας περιμένουν, ενώ σήμερα όλες οι Ακτές του Δήμου θα είναι ανοιχτές μέχρι αργά το βράδυ λόγω της πανσέληνου.

Κι αν τα μαγαζιά της πόλης είναι κλειστά λόγω της γιορτής του 15υγουστου, σίγουρα δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα μπαράκια και τα κλαμπ της Αθήνας, αφού αυτές τις μέρες η κίνηση εκεί παρουσιάζει αύξηση.

Έτσι, για όσους θέλουν να πιουν ένα ποτάκι για να ξεχάσουν το …κακό που τους βρήκε και ξέμειναν στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές, με την παραλιακή βέβαια να έχει την τιμητική της! Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως το κέντρο θα θυμίζει ερημιά, αφού κι εκεί πολλά είναι τα μαγαζιά που θα μπορέσουν να σας φιλοξενήσουν.

Στους κινηματογράφους

Για όσους είναι λάτρεις της 7ης τέχνης, στις αίθουσες των σινεμά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τρεις νέες ταινίες. Άλλωστε το καλοκαιράκι προσφέρεται για ένα θερινό σινεμά με κρύα μπυρίτσα και σουβλάκι στις αυλές που φιλοξενούν τις μεγάλες οθόνες.

«Ένας μικρός παράδεισος» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Χάντσον, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Κάθι Μπέιτς. Πρόκειται για μια δραματική κομεντί η οποία έχει αποσπάσει καλές κριτικές.

Μια παραγωγή από Αμερική και Τουρκία είναι το «Μιναρέδες στη Νέα Υόρκη». Το έργο έχει σκηνοθετήσει ο Τούρκος Μαχσούν Κιρμιζιγκούλ και πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Ντάνι Γκλόβερ.

Η τρίτη νέα κυκλοφορία αυτής της εβδομάδας είναι η «Γυναίκα με τη λεοπάρδαλη». Πρόκειται για επανέκδοση της ομότιτλης ταινίας του 1938, στην οποία πρωταγωνιστούν η Κάθριν Χέρμπορν και ο Κάρι Γκραντ.

Βέβαια, στις αίθουσες των σινεμά παίζονται ακόμα πολλές ταινίες οι οποίες συνεχίζουν να σημειώνουν επιτυχία, όπως το «Αφεντικά για σκότωμα», «Ο πλανήτης των πιθήκων» και το «Casino Jack». ¨οσοι δεν τα έχετε δει, ίσως θα πρέπει να τρέξετε αφού είναι η τελευταία βδομάδα που θα προβάλονται στις αίθουσες.

Πανσέληνος με αρχαία…

Πάντως, για σήμερα μια καλή λύση για σήμερα, είναι και οι αρχαιολογικοί χώροι της πρωτεύουσας, αφού λόγω της πανσέληνου θα είναι ανοιχτοί όλοι μέχρι αργά το βράδυ. Έτσι σε όσους αρέσει τόσο η πανσέληνος, όσο και τα αρχαία, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μια επίσκεψη σε αυτούς.