ΕΛΛΑΔΑ

«Αδειάζει» την Άννα ο αντιπρόεδρος του Ε.Σ.

«Αδειάζει» την Άννα ο αντιπρόεδρος του Ε.Σ.
Συνεχίζεται το …γαϊτανάκι ευθυνών για τη μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια του χαρτιού και στην έκδοση των σχολικών βιβλίων...

Συνεχίζεται το …γαϊτανάκι ευθυνών για τη μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια του χαρτιού και στην έκδοση των σχολικών βιβλίων.

Μετά τη σφοδρή επίθεση της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, κατά του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και την απάντηση αρμοδίων κύκλων του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η υπουργός είχε ενημερωθεί εγκαίρως επί των νομικών προβλημάτων τόσο τηλεφωνικά όσο και εγγράφως, τη σκυτάλη πήρε αργά σήμερα το βράδυ, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας. Στην εξέλιξη αυτή, συνέτεινε προφανώς και το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, νωρίτερα είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλει από το 2003 και μετά ο κ. Αγγελάρας.

Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Αγγελάρας ο οποίος ως πρόεδρος του Αρμόδιου τμήματος του Ε.Σ. έκρινε ότι ο επίμαχος διαγωνισμός για την προμήθεια του χαρτιού ήταν παράνομος, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά της Υπουργού.

Όπως αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Αγγελάρας «Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην ποιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.

Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας.

Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια «χάρτου λευκού εκτυπώσεων» του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομη. Η κρἰση μας αυτή ανακοινώθηκε (γραπτώς και προφορικώς) εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια».

Σημειώνεται ότι για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την καθυστέρηση στη διανομή των σχολικών βιβλίων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Σ. Ιωάννη Καραβοκύρη, προκειμένου να έχει συνολική εικόνα της κατάστασης, ώστε αν χρειαστεί να πράξει τα δέοντα.