ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε ο αστυνομικός Β. Σαραλιώτης

Αποφυλακίστηκε ο αστυνομικός Β. Σαραλιώτης
Αποφυλακίζεται υπό την προϋπόθεση ότι θα κινείται εντός των ορίων του νομού Δράμας ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης...

Αποφυλακίζεται υπό την προϋπόθεση ότι θα κινείται εντός των ορίων του νομού Δράμας ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό από το Δικαστήριο της Άμφισσας.

Ο Β. Σαραλιώτης επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη του ίδιου και της οικογένειάς του υποστηρίζοντας ότι η μόνη που εργάζεται είναι η μητέρα του, ότι ο πατέρας του είναι ανάπηρος και ότι υπάρχουν πολλά δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο έτερος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της δολοφονία του νεαρού μαθητή τον Δεκέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Μάιο, μία από τις αιτίες που όπλισαν το χέρι του ειδικού φρουρού το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια ήταν η «ακατάσχετη επιθυμία του να προκαλέσει με κάθε τρόπο άοπλα νεαρά άτομα και να κάνει επίδειξη ισχύος, εμφορούμενος από την ασφάλεια που του παρείχε η κατοχή του οπλισμού του».

Μάλιστα, όπως τονιζόταν στο σκεπτικό της απόφασης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας χρησιμοποίησε το όπλο του και πυροβόλησε προς «εκτόνωση του θυμού του και στείρα ικανοποίηση της κακώς εννοούμενης υπερηφάνειας του, αν όχι του κατά την αυθαίρετη εκτίμηση του ιδίου ανδρικού φιλότιμου».

Κι όλα αυτά συνέβησαν ενώ «ούτε ρίψη, ούτε έκρηξη βομβών μολότοφ έλαβε χώρα, παρά τα όσα ψευδώς και παραπλανητικά είχαν ισχυριστεί οι κατηγορούμενοι κατά την κύρια ανάκριση. Το μόνο που γίνεται δεκτό είναι ότι σε βάρος των αστυνομικών εκτοξεύθηκε αποκλειστικά και μόνο ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, το οποίο προερχόταν από άτομο που βρισκόταν πίσω από τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο».