ΚΟΣΜΟΣ

Απειλείται το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ από τις πλημμύρες

Απειλείται το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ από τις πλημμύρες

Περικυκλωμένο από νερά βρίσκεται το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, καθώς οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 χρόνων συνεχίζουν να πλήττουν την Ταϊλάνδη.

Μέχρι στιγμής, το αεροδρόμιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, όμως υπάρχουν «70 με 80 εκατοστά νερού σε δύο δρόμους» που οδηγούν προς το αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αεροδρομίων της Ταϊλάνδης στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δίνουμε μάχη ενάντια στα νερά», προσέθεσε.

Στο αεροδρόμιο στεγάζεται το κυβερνητικό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά και χιλιάδες πληγέντες, ενώ εκεί αναμένεται να δημιουργηθεί ένα κέντρο ανεφοδιασμού το οποίο θα προμηθεύει τα καταστήματα με προϊόντα και κυρίως με πόσιμο νερό.

Οι αρχές της πρωτεύουσας, στην οποία κατοικούν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, προειδοποίησαν ότι απειλούνται άμεσα έξι περιοχές, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους τους «που απειλείται η ζωή και η περιουσία τους» να τις εγκαταλείψουν.

Εκτός από τις πλημμύρες οι κάτοικοι της Μπανγκόκ ενδέχεται να κινδυνεύσουν από επιδημίες, ενώ τρόμο προκάλεσε και το γεγονός ότι σε μία περιοχή στα βόρεια της πρωτεύουσας άνθρωποι έπιασαν κροκόδειλους, καθώς δεκάδες από τα ζώα αυτά διέφυγαν από πλημμυρισμένα αγροκτήματα.

Τουλάχιστον 365 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, ενώ έχουν πληγεί σχεδόν 2,5 εκατομμύρια, περισσότεροι από 113.000 ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, ενώ 720.000 έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.