ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακό «μπλακ άουτ»

Απεργιακό «μπλακ άουτ»

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στην εργασιακή εφεδρεία.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται στην Ομόνοια, όπου και θα πορευτεί προς τη Βουλή.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Οργανισμό να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

«Με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων» απαντάει και η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00.

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, θα προχωρήσει η ΕΣΗΕΑ. Από την τετράωρη κινητοποίηση της Πέμπτης εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων.

Τριήμερη απεργία την Πέμπτη 1η, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Ακόμη, στην απεργία θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Ταλαιπωρία στις συγκοινωνίες

Χειρόφρενο για 24 ώρες έχουν τραβήξει οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (Στις 5:00 π.μ. της Παρασκευής).

Τα τρόλεϊ είναι ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί, ενώ θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Μετρό Θα λειτουργεί εκτός του τμήματος Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο για το οποίο δεν θα εκτελούνται δρομολόγια λόγο της απεργίας του ΟΣΕ, ωστόσο αναμένεται επιβεβαίωση.

Ωστόσο, οι σταθμοί στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10:00 το πρωί, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός): θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00

ΤΡΑΜ: θα κινηθούν από τις 06:00 έως τις 24:00 μ.μ. (πλήρης αποκατάσταση δικτύου από τις 08:00 και έναρξη απόσυρσης συρμών από τις 22:30).

Σε απεργία θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.