ΕΛΛΑΔΑ

Βροχερό σκηνικό στη χώρα

Βροχερό σκηνικό στη χώρα

Βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, με την θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη όπου περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και σταδιακή βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις σποραδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα με βελτίωση το απόγευμα από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, πάνω από τα 1500 μέτρα ενώ από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες και τη Κρήτη. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη θα είναι έντονα με τους ανέμους να είναι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.