ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα και κόρη μήνυσαν τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία!

Μητέρα και κόρη μήνυσαν τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία!

του Παναγιώτη Σουρέλη

Μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατέθεσαν δύο Ελληνίδες, μητέρα και κόρη.

Πρόκειται για την εκπαιδευτική ψυχολόγο Όλγα Γεριτσίδου και την κόρη της Τάνυα, ψυχοπαιδαγωγό και εκδότρια.

mana-kori-araxni

Η μήνυση κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου του 2011. Σε αυτήν οι δύο γυναίκες καταγράφουν όλες τις – όπως υποστηρίζουν – προδοτικές πράξεις που έχει διαπράξει ο κ. Παπανδρέου και με τις οποίες κατέστησε το κράτος μας με μειωμένη ή και ανύπαρκτη εθνική κυριαρχία και τον ελληνικό λαό εξαθλιωμένο. Οι κυρίες Γεριτσίδου προσέφυγαν επίσης στον ΟΗΕ και το ποινικό δικαστήριο της Χάγης, καταγγέλλοντας τον πρώην πρωθυπουργό για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γενοκτονία. «Ορμώμενες από τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος, καθώς επίσης και από την ανάγκη να υπερασπίσουμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μας τα οποία εμφανώς, εμβριθώς, συνεχώς, χονδροειδώς και βιαίως παραβιάζονται, με τρόπο ώστε να βρισκόμαστε εμείς, μαζί με τους συμπατριώτες μας Πολίτες, θύματα μίας σοβαρής και διαρκούς, και συνεχώς επιδεινωνόμενης επίθεσης εναντίον της Ανθρώπινης μας Αξιοπρέπειας, όπως και πολυαρίθμων απανθρώπων πράξεων οι οποίες εκ προθέσεως προκαλούν / επιφέρουν σοβαρή βλάβη στην ευημερία και τις βασικές Ελευθερίες μας, είμαστε υποχρεωμένες να Σας καταγγείλουμε τα κατά συρροήν κα κατ' εξακολούθηση αυτά αδικήματα που διαπράχθηκαν και διαπράττονται από τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου και τις κυβερνήσεις / κυβερνητικά σχήματα του, με την ανοχή ή στήριξη των Βουλευτών, μαζί με όλες τις συναφείς αδιάσειστες αποδείξεις που συμπεριλαμβάνουν σημαντικές αποδείξεις δόλου και προμελέτης εκ μέρους των ως άνω εγκαλουμένων», σημειώνουν χαρακτηριστικά στη μήνυσή τους. Όπως δηλώνουν, θεωρούν τον κ. Παπανδρέου εκτελεστή ενός οργανωμένου σχεδίου για την εξόντωση των Ελλήνων, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή μετά τη «μαύρη επταετία» της Χούντας.

«Κέρδισε τις εκλογές με χυδαία αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων»

Παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές τους προς τον κ. Παπανδρέου, όπως λένε, δεν έλαβαν καμία απάντηση. «Αισθανόμαστε ότι πρέπει να τονίσουμε το γεγονός, ότι δεδομένης της παταγωδώς χυδαίας αθέτησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων βάσει των οποίων κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και δεδομένης της τάσης του να τρομοκρατεί τον κόσμο με επερχόμενο χάος εάν δεν υποταγούν τυφλά στην εντελώς αυθαίρετη και μη εξουσιοδοτημένη διακυβέρνηση του, η άρνησή του να μας απαντήσει είναι ενδεικτική και αποδεικτική της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος από τον Γ.Α.Παπανδρέου ώστε να αναρριχηθεί τούτος στην εξουσία παράνομα», δηλώνει η κα Όλγα Γεριτσίδου.

mana-araxni

Ασφαλιστικά μέτρα κατά Παπανδρέου

Τελικά και επειδή ουδεμία απάντηση έλαβαν σε κανένα από τα γράμματα που δεόντως του είχαν επιδοθεί, οι δύο γυναίκες κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να λάβουν απάντηση σε αυτά, την οποία δικαιούνταν βάσει των Συνταγματικών εγγυήσεων που καθορίζονται στα Άρθρα 10 και 25 του Συντάγματος, καθώς και σε άρθρα διαφόρων νομικών Κωδίκων σχετικών με την διοίκηση. «Πέραν της περιφρόνησης, προσβολής και απαξίωσης που οφθαλμοφανώς έχει συμβεί εις βάρος του ατόμου μου και της ταυτότητος και ιδιότητος μου ως Ελληνίδος Πολίτη, η αποχή του Πρωθυπουργού και του γραφείου του και / ή των εκπροσώπων του να μου δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζομαι και δικαιούμαι, μου στερούν ζωτικότατα στοιχεία βάσει των οποίων θα έχω την δυνατότητα να προασπίσω τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μου και το έννομο μου συμφέρον σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα και τους Νόμους», σημειώνουν στα ασφαλιστικά μέτρα.

Υπεράνω του Συντάγματος ο Παπανδρέου!

Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ανάγκασε τον πρώην πρωθυπουργό να βγει από το καβούκι του και να απαντήσει, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η πάρεδρος κα Παναγιώτα Δασκαλέα – Ασημακοπούλου χαρακτηρίζει την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων ως «απαράδεκτη» και «αβάσιμη» και ζητά να απορριφθεί. Στο σκεπτικό σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει έλλειψη δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων επί της υποκρίση διαφοράς, η υποκρίση αίτηση δεν έχει κοινοποιηθεί στον Υπ. Οικονομικών, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ενώ δεν μπορούν να αποτελούν περιεχόμενο της αναφοράς αιτιάσεις σχετικά με κυβερνητικές πράξεις, που ανάγονται στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας.

Η απάντηση αυτή του πρωθυπουργού μέσω της παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκάλεσε την έκπληξη των δύο Ελληνίδων. «Προς έκπληξή μας, ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου, μέσω της δικηγόρου του μας δήλωσε ότι έθετε εαυτόν υπεράνω του Συντάγματος και όλων των Νόμων συμπεριλαμβανομένων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το να είναι ο ανώτατος κύριος του Κράτους και συνεπώς δεν είναι δυνατόν για αυτόν να υπόκειται στους Νόμους που δεσμεύουν κάθε άλλον Πολίτη ούτε και να υποχρεώνεται να απαντήσει στις επιστολές μας υπό τον ρόλο του ως μέλος της Ελληνικής Κρατικής διοίκησης! Έφθασε δε στο σημείο να χαρακτηρίσει το σύνολο των πράξεων του ως υπεράνω του Νόμου και αμετάκλητες δια παντός και με αυτό το σκεπτικό προσπάθησε να εμποδίσει τα Δικαστήρια να κρίνουν το έννομο των πράξεων του και να αποδεσμεύσει τον εαυτό του από την υπαγορευόμενη από τον Νόμο υποχρέωση του να δίνει λόγο / λογοδοτεί για ο,τιδήποτε στον Λαό», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι κυρίες Γεριτσίδου.

tania-araxni

Οι δύο γυναίκες δηλώνουν αποφασισμένες να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος. Δεν θα εγκαταλείψουν, αν δεν δουν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις πράξεις του, με τις οποίες, όπως λένε, βύθισε στη δυστυχία και την εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, στη μήνυσή τους επισυνάπτουν μία πολυσέλιδη αναφορά όλων των πράξεων και των δηλώσεων, όπως το προεκλογικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», αλλά και το «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου.