ΚΟΣΜΟΣ

Live Blog: Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία - Μεγάλη νίκη του Μακρόν έναντι της Λεπέν

Λεπέν - Μακρόν
Η εκλογική βραδιά στη Γαλλία και η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν.
AP Photo/Bob Edme

Εκλογές Γαλλία: Ο β γύρος αναδεικνύει πρόεδρο στη Γαλλία και το Newsbomb.gr ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για τη μάχη του Εμανουέλ Μακρόν με τη Μαρίν Λεπέν.

Όλη η Ευρώπη, και όχι μόνο, αυτή την Κυριακή (24/4) έστρεψε το βλέμμα της στη Γαλλία όπου διεξήχθη ο Β’ γύρος των προεδρικών εκλογών με τον Εμανουέλ Μακρόν να αναμετράται με τη Μαρίν Λεπέν. Ο νυν πρόεδρος είχε το προβάδισμα για να εκλεγεί εκ νέου, όπως έδειξαν και τα πρώτα ανεπίσημα exit polls, σχεδιάζοντας μάλιστα μια πανηγυρική και νικηφόρα ομιλία μπροστά στον Πύργο του Άιφελ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η αποχή εκτιμάται κοντά στο 28%, ωστόσο, φαινόταν πως ο Εμανουέλ Μακρόν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μεγάλη διαφορά έναντι της Μαρίν Λεπέν η οποία φέρεται ήδη να διαμορφώνεται σε διψήφιο αριθμό.

Το επίσημο exit poll, εν τέλει, δικαίωσε τις εκτιμήσεις για θρίαμβο του Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος συγκεντρώνει 58% έναντι 42% της Μαρίν Λεπέν και θα παραμείνει κάτοικος Ηλυσίων Πεδίων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το Newsbomb.gr πιστό στις επιταγές της ενημέρωσης, μετέφερε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην εκλογική βραδιά για τη Γαλλία, που θα επηρεάσουν και το σύνολο της Ευρώπης στην επόμενη ημέρα.