ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τους βουλευτές

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τους βουλευτές

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε το Σάββατο το βράδυ (1/11) τους βουλευτές της χώρας να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» μετά την ανακοίνωση ενός από αυτούς ότι θα επισκεφθεί σήμερα Κυριακή την Πλατεία των Τεμενών στην Παλιά Ιερουσαλήμ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να εργαστούν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα όσον αφορά το Όρος του Ναού (ονομασία με την οποία αποκαλούν οι Εβραίο την Πλατεία των Τεμενών) και να επιδείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση» ανέφερε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Ο Νετανιάχου έστειλε το μήνυμα αυτό και στον πρόεδρο της Κνεσέτ (κοινοβούλιο) Γιούλι Έντελσταϊν, ζητώντας του «να εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση με τους βουλευτές».

Ο βουλευτής Μοσέ Φέιγκλιν, που ανήκει στη "σκληροπυρηνική" πτέρυγα του Λικούντ, του κόμματος Νετανιάχου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι προτίθεται να μεταβεί σήμερα (2/11) το πρωί στην Πλατεία των Τεμενών με στόχο να καταγγείλει την απαγόρευση που ισχύει για τους Εβραίους να προσεύχονται στο μέρος αυτό.

Οι Εβραίοι μπορούν να επισκέπτονται την Πλατεία, όχι όμως και να προσεύχονται σ' αυτήν, με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Οι μουσουλμάνοι πιστοί έχουν θορυβηθεί από το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους Εβραίους να προσεύχονται στον τρίτο ιερότερο τόπο για το Ισλάμ. Ο Νετανιάχου έχει πάντως επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν προτίθεται να αλλάξει το καθεστώς της Πλατείας.

Σχετικές ειδήσεις