ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος αν δεν μειωθεί η ανεργία

Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος αν δεν μειωθεί η ανεργία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διακήρυξε το βράδυ της Πέμπτης (06/11) ότι θέλει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα "μέχρι το τέλος" της πενταετούς θητείας του, το 2017, επιβεβαιώνοντας όμως ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επανεκλογή του εάν δεν καταφέρει να μειώσει την ανεργία.

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία έχει φτάσει σήμερα στα 3,4 εκατομμύρια, βρίσκεται δηλαδή σε ένα επίπεδο-ρεκόρ.

"Εάν δεν τα καταφέρω (να μειώσω την ανεργία) μέχρι το τέλος της θητείας μου, πιστεύετε ότι θα παρουσιαστώ ενώπιον των Γάλλων; Οι Γάλλοι θα ήταν αδυσώπητοι και θα είχαν δίκιο", τόνισε.

Προς το παρόν "στα δυόμισι χρόνια που μου απομένουν θα συνεχίσω μέχρι τέλους (...) τις μεταρρυθμίσεις", συνέχισε ο Ολάντ στη συνέντευξη που παραχώρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης του πρώτου μισού της θητείας του στην προεδρία της Γαλλίας.

Αναφερόμενος στον θάνατο του νεαρού οικολόγου διαδηλωτή Ρεμί Φρες, την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά "μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες".

"Υποσχέθηκα στην οικογένειά του, στον πατέρα και τη μητέρα του, την αλήθεια. Όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, θα φροντίσω ώστε να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες και θα εξάγω όλα τα συμπεράσματα όσον αφορά τους υπεύθυνους γιατί είμαι ο αρχηγός του κράτους και ο εγγυητής της ειρήνης" είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1 και στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Σχετικές ειδήσεις