ΚΟΣΜΟΣ

Φέργκιουσον: Εικόνες της πρωτοφανούς καταστροφής

Φέργκιουσον: Εικόνες της πρωτοφανούς καταστροφής

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το Φέργκιουσον, όπου για δεύτερη νύχτα σημειώνονται επεισόδια στους δρόμους.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης σώματος ενόρκων για τη μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού, Ντάρεν Γουίλσον, ο οποίος σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν σε δρόμο του Φέργκιουσον του Μισούρι τον περασμένο Αύγουστο.

Αν και η οικογένεια του Μπράουν έκανε έκκληση για την αποφυγή επεισοδίων, δεκάδες κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά από το πλήθος.

Τα επεισόδια συνεχίζονται και για δεύτερη νύχτα με αποτέλεσμα να έχουν σταλεί στην περιοχή επιπλέον δυνάμεις της Εθνοφρουράς προκειμένου να ενισχύσουν τους αστυνομικούς στο Φέργκιουσον, οι οποίοι σύμφωνα με τις τοπικές αρχές δέχθηκαν πολλά πυρά, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεντ Λούις, Τζον Μπέλμαρ έχουν καεί 12 κτήρια, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με διάφορες κατηγορίες, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων εμπρησμό, διάρρηξη και λεηλασία.

Ο Μπέλμαρ πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με δική του καταμέτρηση, 150 πυροβολισμοί ρίχθηκαν εναντίον των αστυνομικών.

Ο Τζέι Νίξον κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι στις ΗΠΑ διέταξε να αναπτυχθούν στο Φέργκιουσον εκατοντάδες επιπλέον μέλη της Εθνοφρουράς, τριπλασιάζοντας τις δυνάμεις της.

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι η ανομία και οι καταστροφές τρομοκράτησαν τους πολίτες του Φέργκιουσον, κυρίως τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, ενώ χαρακτήρισε την εικόνα της πόλης την επόμενη ημέρα σπαραξικάρδια και απαράδεκτη.

Από την πλευρά τους αξιωματούχοι της πολιτείας Μιζούρι και οι ένοπλες δυνάμεις δεσμεύθηκαν να κάνουν καλύτερη δουλειά σήμερα σε ό,τι αφορά την προστασία της περιουσίας και των επιχειρήσεων.


Σχετικές ειδήσεις