ΚΟΣΜΟΣ

Νέο περιστατικό πυροβολισμού Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Νέο περιστατικό πυροβολισμού Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο Τζέρι Ντέμινγκς, σερίφης της κομητείας Όραντζ της Φλόριντα, μετά τον τραυματισμό ενός μαύρου άοπλου άνδρα από λευκό αστυνομικό. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στις αρχές ότι ο 28χρονος είχε τα χέρια του ψηλά όταν χτυπήθηκε από τα πυρά του αστυνομικού.

«Ζητώ από όλους να μην βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα και να επιτρέψουν την ολοκλήρωση των ερευνών», δήλωσε ο Ντέμινγκς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ορλάντο. Ο ίδιος δήλωσε ότι κάποιες από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες όταν συνέβη το περιστατικό έρχονται σε σύγκρουση με τα όσα δήλωσε ο αστυνομικός.

Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου έλαβε χώρα το περιστατικό δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν τα χέρια τους ψηλά όταν ο αστυνομικός άνοιξε πυρ, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αφού εντόπισε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σε συγκρότημα διαμερισμάτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο αστυνομικός Ρόμπερτ ΜακΚάρθι πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να χτυπήσει τον Κέντρικ Μπαρτί.

Ο Ντέμινγκς δήλωσε ότι ο Μπαρτί δεν υπάκουσε στις εντολές του αστυνομικού και «κινούνταν ύποπτα» κάνοντας τον ΜακΚάρθι να φοβηθεί για την ασφάλειά του.

Ο Μπαρτί, ο οποίος έχει ιστορικό συλλήψεων από το 1999, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας δεύτερος άνδρας συνελήφθη.

Σχετικές ειδήσεις