ΚΟΣΜΟΣ

Νταβούτογλου: Βρώμικη εκστρατεία Ε.Ε κατά της Τουρκίας

Νταβούτογλου: Βρώμικη εκστρατεία Ε.Ε κατά της Τουρκίας

Τα πυρά του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστρεψε ο Τούρκος πρωθυπουργός, καταγγέλλοντας «βρώμικη εκστρατεία» κατά της Τουρκίας.

Οι οργισμένες δηλώσεις τους έρχονται μετά τη σφοδρή κριτική που άσκησαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με αφορμή την επίδειξη ισχύος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Μιλώντας στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κόμματος, ο Νταβούτογλου κατήγγειλε μία ανακοίνωση της ΕΕ, η οποία, είπε, "εξαπέλυσε μια βρώμικη εκστρατεία [σχετικά] με την κυβέρνησή μας".

Η ΕΕ προχωρεί σε "μία εκστρατεία δυσφήμισης εις βάρος της κυβέρνησής μας και της χώρας μας", πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατήγγειλαν τις επιδρομές, πριν από μία εβδομάδα, της τουρκικής αστυνομίας, με στόχο κυρίως δημοσιογράφους, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως είναι αντίθετες με τις "ευρωπαϊκές αξίες" τις οποίες η Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να σέβεται.

Την Τρίτη, η ΕΕ σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τον τόνο προς την Τουρκία, κατηγορώντας την για επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου και υπενθυμίζοντάς της πως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις βασίζονται στο στο σεβασμό που επιδεικνύεται στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η τουρκική αστυνομία εξαπέλυσε στις 14 Δεκεμβρίου μία νέα επιχείρηση κατά των υποστηρικτών του αντιπάλου του προέδρου Ερντογάν, του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, έχοντας κυρίως στη γραμμή στόχευσης τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον αυτοεξόριστο ιμάμη.

Σχετικές ειδήσεις