ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: η μητέρα δολοφόνος δεν έχει επίγνωση

Αυστραλία: η μητέρα δολοφόνος δεν έχει επίγνωση

Δεν έχει ακόμη "συνειδητοποιήσει" το έγκλημά της η φρικτή μητέρα που σκότωσε τα οκτώ παιδιά της, στο Κερνς. Προς κατεδάφιση το σπίτι της τραγωδίας.

Η φρικτή μητέρα που σκότωσε τα οκτώ παιδιά της στο Κερνς της βορειοανατολικής Αυστραλίας, δεν έχει ακόμη «συνειδητοποιήσει» το έγκλημά της, σύμφωνα με το δικηγόρο της. Η κοινή γνώμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από την ανείπωτη φρίκη ενώ πρόκειται να κατεδαφιστεί το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία και να ανεγερθεί στη θέση του ένα μνημείο.

Ο δικηγόρος είχε ζητήσει από τη δικαιοσύνη να συγκληθεί ένα δικαστήριο που δικάζει υποθέσεις με κατηγορουμένους πρόσωπα με ψυχική διαταραχή. Το αίτημά του απορρίφθηκε. Σε βάρος της Ράινα Μερσάν Ίνα Θάνταϊ, η οποία ονομάζεται επίσης Μερσάν Γουαρί, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνους, στο πλαίσιο αυτής της μακάβριας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Η περίπτωσή της συγκλόνισε την Αυστραλία αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη όταν αποκαλύφθηκε ότι σκότωσε επτά από τα παιδιά της, τρία κορίτσια ηλικίας δύο, 11 και 12 ετών καθώς και τέσσερα αγόρια ηλικίας πέντε, έξι, οκτώ και εννέα ετών και μια ανιψιά της 14 ετών. Η οικογένεια ανήκει στην κοινότητα των ιθαγενών των νήσων του Στενού Τόρες (νήσοι Τόρες Στρέιτ), ενός αυτόχθονα πληθυσμού που κατάγεται από τα νησιά αυτά τα οποία βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας του Κουίνσλαντ.

«Δεν είμαι γιατρός, πιστεύω πως πιθανόν ξέρει τι συνέβη, αλλά χωρίς να καταλαβαίνει αληθινά, δεν συνειδητοποιεί ακόμη κατά τη γνώμη μου", εξήγησε ο Στίβεν Μακφάρλαν. Ο τοπικός Τύπος δημοσιεύει διαφορετικές μαρτυρίες γειτόνων, μερικές από τις οποίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα που είχε στραφεί πρόσφατα στη θρησκεία, ενώ άλλες για ολονύκτια πάρτυ με κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών. Λεπτομέρειες για το φρικτό έγκλημα δεν έχουν δοθεί στην πλήρη διάστασή τους.


Ενώ οι τεχνικοί και η σήμανση εξακολουθούν να εργάζονται στην κατοικία όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι το σπίτι αυτό είναι πιθανό να κατεδαφισθεί και ν' ανεγερθεί στη θέση του μνημείο, όπως προβλέπεται από τα έθιμα των ιθαγενών.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

(Πηγές: Reuters, ΑΠΕ)


Σχετικές ειδήσεις