ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Μάχιμοι τζιχαντιστές οικεία πρόσωπα του Κουασί

Charlie Hebdo: Μάχιμοι τζιχαντιστές οικεία πρόσωπα του Κουασί

«Τζιχαντιστές τρομοκρατές», οι οποίοι βρίσκονται μάλιστα «αυτή τη στιγμή στην Υεμένη και τη Συρία», είναι πρόσωπα του περιβάλλοντος του Σερίφ Κουασί, ενός εκ των δύο δραστών της επίθεσης εναντίον της εφημερίδας «Σαρλί Εμπντό», όπως ανακοίνωσε η γαλλική δικαιοσύνη.

Ο μικρότερος από τους αδελφούς Κουασί «είχε στο περιβάλλον του τζιχαντιστές τρομοκράτες, που ήταν γνωστοί (στις αρχές), καθώς είχαν εκπαιδευθεί στην Υεμένη. Γνωρίζουμε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην Υεμένη και τη Συρία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο Σαΐντ Κουασί επιβεβαίωσε ότι μετέβη στην Υεμένη το 2011, ενώ διέπραξε τα εγκλήματά του στο όνομα της «αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa)» που εδρεύει σε αυτήν την χώρα.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές προσπαθούν να εξακριβώσουν την πορεία του Σερίφ Κουασί, ο οποίος συνελήφθη το 2005 και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 3 ετών, σε μία υπόθεση σχετικά με ένα δίκτυο αποστολής νεαρών τζιχαντιστών από το Παρίσι στο Ιράκ.

«Στον Σαΐντ δεν είχε ποτέ ασκηθεί δίωξη ούτε είχε καταδικαστεί, είναι αλήθεια ότι το όνομά του είχε ακουστεί στην υπόθεση των ιρακινών δικτύων, όμως ποτέ δε διενεργήθηκε έρευνα εις βάρος του» δήλωσε ο Μολάν, επιβεβαιώνοντας πως είχε μεταβεί στην Υεμένη το 2011.

Σχετικές ειδήσεις