ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Εκκενώθηκε η Disneyland λόγω φόβων για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Παρίσι: Εκκενώθηκε η Disneyland λόγω φόβων για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες θα παραμείνει το αντιτρομοκρατικό σχέδιο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στο Παρίσι, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού – Νέα μάλιστα περιστατικά (δύο από αυτά στη Disneyland, τα οποία οδήγησαν και στην προληπτική εκκένωσή της), αποδεικνύουν πως οι τελευταίες τρεις ημέρες «σημάδεψαν» με ανεξίτηλο μελάνι την ψυχοσύνθεση Γάλλων πολιτών και Αρχών.

Μια γυναίκα που έμοιαζε αρκετά με τη Χαγιάτ, η οποία καταζητείται ως συνεργός του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί που κρατούσε ομήρους στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού, φώναξε από παράθυρο ξενοδοχείου κοντά στη Disneyland: «Είμαι η Μπουμεντιέν». Και μπορεί τα γαλλικά Μέσα να ανέφεραν ότι ήταν απλά ένα κακόγουστο αστείο, ωστόσο οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του θεματικού πάρκου για προληπτικούς λόγους, ενώ απέκλεισαν επίσης την περιοχή για περίπου μία ώρα.

eurodisneyparisi

Και πώς όχι, όταν νωρίτερα το μεσημέρι, σήμανε νέος συναγερμός, καθώς αναπτύχθηκε έντονη φημολογία, βάσει της οποίας ένας ελεύθερος σκοπευτής κυκλοφορούσε μέσα στη Disneyland, ενώ άλλες πληροφορίες, που έφθασαν στην αστυνομία, έκαναν λόγο για βόμβα στο πάρκο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν σε εβραϊκή Συναγωγή στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού, έπειτα από μαρτυρίες για ήχους πυροβολισμών έξω από το χώρο λατρείας. Αποδείχθηκε πως επρόκειτο απλώς για κροτίδες...

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και νέο περιστατικό ομηρίας, αυτή τη φορά σε φαρμακείο στο Jaures, ωστόσο και αυτός απεδείχθη λανθασμένος...

eurodisneyparisi2

Στρατιωτικές ενισχύσεις στο Παρίσι και τα περίχωρά του

Και όλα αυτά ενώ ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι 500 επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο του σχεδίου αντιτρομοκρατικής προστασίας Vigipirate, μία ημέρα πριν από τη μαζική πορεία υπέρ της ελευθερίας.

«Αυτή η ενίσχυση των 500 στρατιωτικών στο Ιλ ντε Φρανς», την περιοχή που περιλαμβάνει το Παρίσι, «θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις», εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγού του γενικού επιτελείου ο συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν.

Σημειώνεται ότι οι στρατιώτες που θα προστεθούν στο δυναμικό της αστυνομίας, που έχει ήδη αναπτυχθεί στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή, θα είναι συνολικά 1100 από σήμερα (10/1), ενώ ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 1.350 αύριο.

Τέλος, περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ανάμεσά τους και εξέχουσες προσωπικότητες της Ευρώπης, αναμένεται να λάβουν μέρος στην κυριακάτικη κινητοποίηση ενάντια στην τρομοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις