ΚΟΣΜΟΣ

Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Ολάντ

Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Ολάντ

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού της κυβέρνησής του Μανουέλ Βαλς υπέστησαν μεγάλη πτώση αυτόν τον μήνα, χάνοντας μεγάλο μέρος της ανάκαμψής τους μετά τις επιέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι πριν από τέσσερις εβδομάδες, κατέδειξε μια δημοσκόπηση.

Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Ολάντ υποχώρησε κατά 8 εκατοστιαίες μονάδες στο 30%, ενώ εκείνο του πρωθυπουργού μειώθηκε κατά 7 μονάδες στο 52%, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Ipsos που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Le Point. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 963 προσώπων την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος Ολάντ για το μέσον της πενταετούς προεδρίας του «δεν φαίνεται να αντεπεξήλθε στις προσδοκίες», σχολίασε το περιοδικό Λε Πουάν σε σημερινό του δημοσίευμα.

Ο Ολάντ αποπειράθηκε να κεφαλαιοποιήσει το αίσθημα εθνικής συσπείρωσης που οφειλόταν στις επιθέσεις του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και πρωτοβουλίες στους τομείς της στέγης και της παιδείας.

Μετά τις επιθέσεις στα γραφεία της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και εναντίον των πελατών ενός εβραϊκού παντοπωλείου, το ποσοστό δημοτικότητας του Ολάντ —το οποίο είχε πέσει σε ιστορικό χαμηλό (13%) εξαιτίας της επίμονα υψηλής ανεργίας και των δυσκολιών με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη η γαλλική οικονομία— είχε διπλασιαστεί.

Σχετικές ειδήσεις