ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί από τις αεροπορικές επιθέσεις (photos)

Λιβύη: Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί από τις αεροπορικές επιθέσεις (photos)

Μαχητικά αεροσκάφη της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης έπληξαν σήμερα (16/02/2015) στόχους εντός της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα--προπύργιο των ισλαμιστών-- και στη Σύρτη, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αεροπορίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τις σημερινές επιδρομές σκοτώθηκαν 40 με 50 τζιχαντιστές.

Ο Σακέρ αλ-Τζορούσι είπε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι έπληξε στόχους των τζιχαντιστών, μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνει τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Χριστιανών από το ΙΚ.

Ο αλ-Τζορούσι δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι επιδρομές στη Σύρτη και στην Μπεν Τζαουάντ πραγματοποιήθηκαν μόνο από τις δυνάμεις της Λιβύης, ενώ στη Ντέρνα σε συνεργασία με την Αίγυπτο.

Η Σύρτη και η Μπεν Τζαουάντ είναι προπύργια των δυνάμεων που πρόσκεινται στην αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία η επίσημη κυβέρνηση κατηγορεί ότι υποστηρίζεται από τους τζιχαντιστές.

"Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε συντονισμό με την Αίγυπτο", δήλωσε ο διοικητής στον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya.

"Υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των στόχων, απώλειες σε πυρομαχικά και στα επικοινωνιακά δίκτυα των τζιχαντιστών", δήλωσε ο ίδιος στην δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. "Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι σίγουρα μικρότερος από 40 ή 50", πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις