ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Απειλεί με εισβολή στην Ευρώπη

Ισλαμικό Κράτος: Απειλεί με εισβολή στην Ευρώπη

Όπως αποκαλύπτουν ιταλικά δημοσιεύματα, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να στείλει μισό εκατομμύριο πρόσφυγες στην Ευρώπη, ως «ψυχολογικό όπλο» στον πόλεμο κατά της Δύσης.

Οι τζιχαντιστές απειλούν να στείλουν τεράστιο κύμα προσφύγων, μέσω θαλάσσης, προκειμένου να προκαλέσουν χάος στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Telegraph επικαλείται, μάλιστα, επιστολές υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ βίντεο με τους τζιχαντιστές να παρελαύνουν στη Βεγγάζη κάνουν το γύρο του κόσμου.

Όπως αποκαλύπτεται τόσο από επιστολές μεταξύ των ακραίων Σουνιτών της οργάνωσης και όσο και από υποκλαπείσες συνομιλίες, μεταξύ των προσφύγων σχεδιάζεται να είναι κρυμμένοι τζιχαντιστές ώστε να εισβάλλουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως απειλούν οι τζιχαντιστές, αν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, θα γίνει αυτό που είχε προβλέψει ο Μουαμάρ Καντάφι: «η Μεσόγειος θα μετατραπεί σε θάλασσα χάους». Οι φανατικοί Σουνίτες επιδιώκουν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στη Λιβύη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη χώρα ως ορμητήριο, να περάσουν στην Ευρώπη προσποιούμενοι τους πρόσφυγες.

Τα σχέδια αυτά αποκαλύπτονται από την βρετανική οργάνωση κατά του εξτρεμισμού Quilliam. Όπως αναφέρεται, τα αποκαλυπτικά έγγραφα έχουν γραφτεί από προπαγανδιστή της ISIS που πιστεύεται ότι είναι σημαντικό στέλεχος που στρατολογεί μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής La Reppublica οι θέσεις στα κέντρα μεταναστών έχουν εξαντληθεί και οι ιταλικές αρχές αναζητούν μια λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μεταναστών.

Η ιταλική ακτοφυλακή έκανε, μάλιστα, γνωστό ότι όταν οι άνδρες της πλησίασαν τις λιβυκές αρχές για να σταματήσουν πλοιάριο γεμάτο μετανάστες, τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλους άνδρες που κρατούσαν καλάσνικοφ.

Σχετικές ειδήσεις