Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

To Νewsbomb στο στρατόπεδο των εξτρεμιστών της Χαμάς (vid)

Newsbomb

To να μπει κανείς στα άδυτα των εξτρεμιστών εκεί που προετοιμάζονται οι μάχες και «προσηλυτίζονται» οι νέοι μαχητές δεν είναι εύκολη αποστολή.

ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ BOMB TV ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ «ΙΖΕΝΤΙΝ ΑΛ ΚΑΣΑΜ»

Η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη εξασφάλισε για το Newsbomb.gr σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, συγκλονιστικές εικόνες και πλάνα από την εκπαίδευση των εξτρεμιστών μαχητών της Χαμάς.

Η γενιά που έζησε τρεις ισραηλινούς πολέμους εναντίον των Παλαιστινίων της Γάζας, παίρνει τα όπλα στα χέρια και γίνεται ένα με τις ταξιαρχίες των Ιζεντίν Αλ Κασάμ.

Το Newsbomb.gr και η Μαρία Γιαχνάκη βρέθηκαν στα στρατόπεδά τους και κατέγραψαν με την κάμερα του Βomb TV όχι μόνο την εκπαίδευση με αληθινά πυρά και επιθέσεις, αλλά και τις στιγμές που οι οικογένειές τους παρακολούθησαν μέρος της εκπαίδευσης .

Οι νέοι που έζησαν τον πόλεμο των 22 ημερών στο τέλος του 2008 και στις αρχές του 2009, τον 8ήμερο βομβαρδισμό το 2012 και τον πόλεμο των 50 ημερών το καλοκαίρι του 2014,- κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 2.200 Παλαιστίνιοι μεταξύ των οποίων περίπου 500 παιδιά - σήμερα ανήκουν στο βαρύ δυναμικό της οργάνωσης.

Στα ίδια στρατόπεδα εκπαιδεύονται και άλλοι μαχητές από άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις που αμέσως μετά κατατάσσονται στις αδελφές ομάδες.

Στα άδυτα των οργανώσεων αυτών είναι ακατόρθωτο να εισχωρήσει κανείς.

Το Newsbomb.gr μετά από αρκετές συνεννοήσεις, όπως έγινε και στην συνέντευξη του στρατιωτικού της ηγέτη Μαχμούτ Ζαχάρ κατάφερε να μπει στην περιοχή των εκπαιδεύσεων και να καταγράψει στιγμιότυπα, με την συνοδεία βέβαια των μαχητών. Περισσότερα είδαμε και λιγότερα καταγράψαμε, αλλά αυτά που μπορεί να αναρωτηθεί κανείς είναι:

  • πως σε μια περιοχή αποκλεισμένη βρέθηκαν τόσα και τέτοια όπλα.
  • Πως περνούν τα υλικά του πολέμου και τα αυτοκίνητα που τους μεταφέρουν
  • Πως καταφέρνουν από αποκλεισμένες περιοχές και σφραγισμένα σύνορα να περνούν όλα αυτά τα υλικά μάχης

Μετά τον τελευταίο πόλεμο, χιλιάδες από τα παιδιά που επέζησαν, πολλά από τα οποία έχουν χάσει γονείς, αδέλφια, στενούς συγγενείς και φίλους, δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων μαχητών.

Οι «Ταξιαρχίες Ιζεντίν αλ-Κασάμ», είναι από τις ισχυρότερες ένοπλες οργανώσεις και ελκύει περισσότερο τις νέες γενιές.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ταχύρυθμη εντατική στρατιωτική εκπαίδευση από μαχητές των «Ταξιαρχιών Κασάμ» στη «χρήση ελαφρών και βαριών όπλων και στην πραγματοποίηση ενεδρών, ώστε να μπορεί η νέα γενιά να ηγηθεί στην επόμενη μάχη».

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι η προετοιμασία της επόμενης γενιάς που θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον του Ισραήλ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης υπαγορεύεται από το δικαίωμα της αντίστασης εναντίον του κατακτητή, που κατοχυρώνεται από το διεθνές δίκαιο.

Όμως, ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγορούν τη Χαμάς ότι εκμεταλλεύεται τα ψυχικά τραυματισμένα από τον πόλεμο παιδιά για πολιτικούς σκοπούς. Την ίδια ακριβώς εκπαίδευση λαμβάνουν στο Ιράκ στο Αφγανιστάν και στο Ιράν οι νέοι μαχητές οι οποίοι όμως τις περισσότερες φορές «ανακατεύονται» με άλλες οργανώσεις που οργανώνουν τις απαγωγές αλλά και τους αποκεφαλισμούς.