ΚΟΣΜΟΣ

Greenpeace: Διαμαρτυρία με κορμό τεσσάρων τόνων μπροστά από υπουργείο (vid & pics)

Greenpeace: Διαμαρτυρία με κορμό τεσσάρων τόνων μπροστά από υπουργείο (vid & pics)

Αφήνοντας έναν κορμό μήκους 8.5 μέτρων και βάρους τεσσάρων τόνων μπροστά από το υπουργείο Οικολογίας στο Παρίσι, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν οι ακτιβιστές της Greenpeace, αξιώνοντας την εφαρμογή του νόμου κατά των εισαγωγών παράνομης ξυλείας.

«Παράνομη ξυλεία; Παραδόθηκε» έγραφε το σύνθημα πάνω στον κορμό δέντρου τροπικού δάσους από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

«Είμαστε μπροστά από το υπουργείο Οικολογίας για να ζητήσουμε από την (υπουργό) Σεγκολέν Ρουαγιάλ να αρχίσει επιτέλους τη διεξαγωγή έρευνας και ελέγχων επί των εισαγωγών ξυλείας στη Γαλλία», δήλωσε ο Φρεντερίκ Αμιέλ, υπεύθυνος για την εκστρατεία Δάση της Greenpeace Γαλλίας, που μετείχε στην κινητοποίηση. «Η παράνομη ξυλεία είναι η μάστιγα των τροπικών δασών. Όσο δεν θα γίνεται αειφόρος διαχείριση των δασών, δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή».

Προϊόν της παράνομης εκμετάλλευσης των δασών αποτελεί το 15 με 30% της ξυλείας που διατίθεται στο εμπόριο σε όλο τον κόσμο, δηλώνει η ΜΚΟ, επικαλούμενη στοιχεία της Ιντερπόλ.

Σχετικές ειδήσεις