ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση αεροπλάνου: Ποιοι επέβαιναν στη μοιραία πτήση

Πτώση αεροπλάνου: Ποιοι επέβαιναν στη μοιραία πτήση

Η λίστα των επιβατών της μοιραίας πτήσης δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, τη στιγμή που Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία ψάχνουν και διασταυρώνουν τους σχετικούς καταλόγους, προκειμένου να ενημερώσουν για τους 150 επιβαίνοντες στο Airbus A320, το οποίο συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, το πρωί της Τρίτης (24/03/2015).

Συνολικά 67 Γερμανοί μεταξύ των οποίων δύο μωρά και 16 έφηβοι που επέστρεφαν από σχολική ανταλλαγή με ισπανούς μαθητές επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο Airbus A320 που έπεσε στις Νότιες Άλπεις, όπως ανακοίνωσε η Germanwings.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, ο κατάλογος των επιβατών περιλαμβάνει «45 επιβάτες με ισπανικά επώνυμα», των οποίων μένει πάντως να πιστοποιηθεί η εθνικότητα. Στην Ισπανία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να καλεί σε ενός λεπτού σιγή το σήμερα το μεσημέρι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέβαλε χθες, Τρίτη, το βράδυ τα συλλυπητήριά του στους Μέρκελ και Ραχόι. «Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε στενή επαφή και προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι Αμερικανοί μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος», διευκρίνισε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Το Σύδνεϋ ανακοίνωσε επισήμως το θάνατο δύο Αυστραλών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο δύο Κολομβιανών και ο βέλγος ΥΠΕΞ για το θάνατο τουλάχιστον ενός βέλγου πολίτη, θυμάτων της τραγωδίας. Ένας Δανός και δύο Αργεντινοί επέβαιναν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος, σύμφωνα με την Κοπεγχάγη και το Μπουένος Άιρες, ενώ το Μεξικό έκανε λόγο για ενδεχόμενη παρουσία σ' αυτό τριών Μεξικανών.

Το βράδυ, το Λονδίνο έκανε γνωστό πως στο αεροπλάνο επέβαιναν ενδεχομένως και Βρετανοί.

Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως τα ονόματα δύο Ιαπώνων που διέμεναν στο Ντίσελντορφ περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβατών του Airbus A320.

Δύο τραγουδιστές της Όπερας του Ντίσελντορφ, ο βαρύτονος μπάσος Όλεγκ Μπρίγιακ, 54 ετών, και η κοντράλτο Μαρίνα Ράντνερ, 33 ετών, βρίσκονταν επίσης στο αεροσκάφος έπειτα από εμφάνισή τους στη Βαρκελώνη. Η Ράντνερ συνοδευόταν από το σύζυγό της και το μωρό της.

Σχετικές ειδήσεις