ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρίγκαν ήθελε συμμαχία με τον Γκορμπατσόφ κατά των... εξωγήινων

Ο Ρίγκαν ήθελε συμμαχία με τον Γκορμπατσόφ κατά των... εξωγήινων

Με... κάθε μέσο θέλησε να βάλει τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν ζητώντας σε επίσημη συνάντηση με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τη βοήθεια της Σοβιετικής Ενωσης σε μια ενδεχόμενη εισβολή εξωγήινων στη Γη!

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ροναλντ Ρίγκαν φέρεται να είχε ζητήσει, το 1985 κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στη Γενεύη από τον ηγέτη της Ρωσίας Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τη βοήθεια του για να αποτραπεί η εισβολή εξωγήινων στη Γη.

Αυτό αποκαλύπτεται στο νέο βιβλίο του συγγραφέα Ντέιβιντ Κλαρκ με τίτλο «How UFOs conquered the world», (Πώς τα UFOs κατέκτησαν τον κόσμο), το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα ο Γκορμπατσόφ άκουσε έκπληκτος τον συνομιλητή του, αρχικά ένιωσε αμηχανία και στη συνέχεια φρόντισε με ευγένεια να αλλάξει το θέμα της συζήτησης.

Επίσης, στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Ρίγκαν είχε καλέσει το 1982 στον Λευκό Οίκο ανώτατους δικαστές, αστροναύτες και άλλους μεγαλόσχημους Αμερικανούς για να δουν σε ιδιωτική προβολή την ταινία του Σπίλμπεργκ «Στενές επαφές τρίτου τύπου», που αναφερόταν στους εξωγήινους ως φιλικά προς τους ανθρώπους όντα και ανέφερε προς το κοινό του ότι: «Κάποιοι σε αυτή την αίθουσα γνωρίζουν ότι τα πάντα σε αυτή την ταινία είναι αλήθεια»!

Ο τότε αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, Κόλιν Πάουελ που έγινε αργότερα υπουργός Εξωτερικών, είχε αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ρίγκαν σε επίσκεψή του σε σχολείο στο Μέριλαντ είχε υποστηρίξει στους μαθητές την ύπαρξη εξωγήινων και ο ίδιος αρκετές φορές είχε αναγκαστεί να διαγράψει από ομιλίες του προέδρου σχετικές «διαπλανητικές αναφορές».

Ο Κλάρκ μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Ρίγκαν εκμυστηρεύτηκε στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ότι θεωρούσε πως πραγματική απειλή για τις ΗΠΑ δεν ήταν η Σοβιετική Ένωση, αλλά «οι εχθρικοί εξωγήινοι».

Σχετικές ειδήσεις