ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα 2015 - Συγκλονιστικό: Το περήφανο «Όχι» κυματίζει μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Δημοψήφισμα 2015 - Συγκλονιστικό: Το περήφανο «Όχι» κυματίζει μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε μια συγκινητική κίνηση προέβησαν μέλη της οργάνωσης «JubileeDebtCampaign», που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν στο Βρετανικό μουσείο, κρατώντας μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, πανό και ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας ένα περήφανο «Όχι» στις μνημονιακές πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι.

«Αυτό το πρωί βρισκόμαστε στο Βρετανικό Μουσείο για να πούμε #ΟΧΙ στη λεηλασία! Αλληλεγγύη με τον λαό της Ελλάδας #ElginMarbles», σημείωσαν σε μήνυμά τους στο Twitter.

«OXI No - No More Looting - Support Greece», ήταν το μήνυμα που δέσποζε στο βασικό πανό μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι ένα διεθνές σύμβολο της λεηλασίας στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να πούμε όχι στη σύγχρονη λεηλασία της Ελλάδας με την αναγκαστική λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις για την αποπληρωμή των απερίσκεπτων δανείων των ευρωπαϊκών τραπεζών», τονίζουν οι άνθρωποι που συμπαραστέκονται με τον τρόπο αυτό στην Ελλάδα.

«Όπως ακριβώς με τα αγάλματα, έχουν υπηρετήσει πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα ενώ ισχυρίζονται ότι βοηθούν την Ελλάδα. Μέσα στις επόμενες μέρες, άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη συμπαραστέκονται στους Έλληνες για να πουν όχι στον οικονομικό εκβιασμό, τη λιτότητα και τον φόβο», σημείωσε ο Jonathan Stevenson από το Jubilee Debt Campaign.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν ένα σύμβολο για τον τρόπο με τον οποίο η βόρεια Ευρώπη λεηλάτησε τον πλούτο της Ελλάδας στο παρελθόν.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της οργάνωσης υπογραμμίζουν ότι τα σημερινά πακέτα «διάσωσης» ωφελούν στην πράξη τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δημιούργησαν την κρίση χρέους και όχι τους απλούς Έλληνες.

Μάλιστα το 92% των κεφαλαίων διάσωσης, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Jubilee, έχει πάει σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για το δημοψήφισμα.

Σχετικές ειδήσεις