ΚΟΣΜΟΣ

Στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων

Στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων

Το τελεσίγραφο των πέντε ημερών που έδωσαν οι εταίροι στην ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Κυριακή για συμφωνία ή έξοδο από την ευρωζώνη βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ.

«Πέντε ημέρες τελεσίγραφο για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της και να αποφύγει τη χρεοκοπία έδωσαν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι ηγέτες», γράφουν οι Financial Times. H εφημερίδα παρατηρεί ότι είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν τόσο σκληρή γλώσσα για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί.

«Τελευταίο τελεσίγραφο για το πρόγραμμα χρέους της Ελλάδας», αναφέρει το πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα του BBC.

«Η Ευρωζώνη βάζει τελεσίγραφο για συφωνία την Κυριακή», αναφέρει η αμερικανική Wall Street Journal, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέα και σκληρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξοδο από την νομισματική ένωση. Ως γλυκαντικό για μία τέτοια συμφωνία, οι ηγέτες άφησαν την ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας βραχύβιας χρηματοδότησης για να γίνει η πληρωμή της 20ής Ιουλίου, μία ενέργεια που θα βάλει την Ελλάδα στο δρόμο της ελάφρυνσης χρέους.

«Το πάρτι τελείωσε είπαν οι Ευρωπαίοι στον Τσίπρα την ώρα που ανοίγουν την πόρτα της εξόδου», αναφέρει το Bloomberg, χρησιμοποιώντας την φράση του Λιθουανού υπουργού Οικονομικών.

Στο ίδιο ύφος και οι γερμανικές εφημερίδες, με την πλειονότητα του Γερμανικού Τύπου να ζητά από την Ελλάδα τις νέες προτάσεις.

Σχετικές ειδήσεις