ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Παραγουάη: Γέννησε 11χρονη που έπεσε θύμα βιασμού από τον πατριό της

Σοκ στην Παραγουάη: Γέννησε 11χρονη που έπεσε θύμα βιασμού από τον πατριό της

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη η ιστορία μιας 11χρονης στην οποία απαγορεύτηκε, από την κυβέρνηση της Παραγουάης, να κάνει άμβλωσηλόγω της αυστηρής νομοθεσίας που υπάρχει παρά το γεγονός ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το κορίτσι γέννησε με καισαρική τομή και σύμφωνα με δηλώσεις στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ασουνσιόν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή και αυτό και το νεογνό είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανήλικη φέρεται να βιάστηκε από τον πατριό της όταν ήταν μόλις δέκα ετών και έμεινε έγκυος. Ο πατριός συνελήφθη και περιμένει τη δίκη του ενώ η μητέρα της κατηγορήθηκε για αμέλεια.

Η άρνηση των Αρχών να προχωρήσει σε άμβλωση προκάλεσε κριτική από διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και αξιωματούχων του ΟΗΕ.

Η Παραγουάη απαγορεύει την άμβλωση παρά μόνο σε περιπτώσεις που η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο, κάτι που δεν ίσχυε σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με τους ιθύνοντες.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι επέκριναν το Βατικανό για την απόφασή του να αφορίσει τη μητέρα και το γιατρό μιας εννιάχρονης που έκανε έκτρωση στη Βραζιλία το 2009 η οποία έχει παρόμοιους αυστηρούς νόμους με την Παραγουάη. Είχε και εκείνη βιαστεί από τον πατριό της, έμεινε έγκυος σε δίδυμα. Η κριτική ήταν που οδήγησε το Πάπα Φραγκίσκο να ζητήσει από τους καθολικούς ιερείς να προσφέρουν σε γυναίκες που έχουν κάνει αμβλώσεις και στους γιατρούς συγχώρεση.

Σχετικές ειδήσεις