ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Νοθευμένο αλκοόλ σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε τέσσερις ημέρες

Κωνσταντινούπολη: Νοθευμένο αλκοόλ σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε τέσσερις ημέρες

Ρακή νοθευμένη με μεθανόλη κατανάλωσαν πολίτες στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα οκτώ από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους και δεκαεννέα ακόμα να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι υγειονομικές αρχές της Κωνσταντινούπολης υποψιάζονται ότι τα θύματα είχαν καταναλώσει την ίδια ρακή, η οποία είχε όπως όλα δείχνουν, νοθευτεί με μια θανατηφόρα ουσία, τη μεθανόλη.

Όπως σημειώνει σήμερα Πέμπτη (29/10) η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε επτά ανθρώπους που ήταν ύποπτοι για την παρασκευή νοθευμένου αλκοόλ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2005, εικοσιδύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία από την κατανάλωση νοθευμένου οινοπνευματώδους ποτού. Η υπόθεση είχε απασχολήσει τότε τη χώρα, με τους επαγγελματίες του τομέα να αποδίδουν την εξάπλωση της παράνομης παρασκευής αλκοόλ στις διαδοχικές αυξήσεις του φόρου που επέβαλε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας στα προϊόντα αυτού του είδους.

Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχε εξαπολύσει τότε έναν πόλεμο στο αλκοόλ, την κατανάλωση του οποίου απαγορεύει το Ισλάμ, προς μεγάλη δυσαρέσκεια μέρους της τουρκικής κοινωνίας που κατήγγειλε μια επίθεση στις ατομικές ελευθερίες.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις