ΚΟΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος στο θέατρο Μπατακλάν: Σκότωναν έναν έναν τους ομήρους (photos&videos)

Λουτρό αίματος στο θέατρο Μπατακλάν: Σκότωναν έναν έναν τους ομήρους (photos&videos)

Σκηνές φρίκης στο θέατρο Μπατακλάν με περισσότερους από 118 νεκρούς - Σοκαριστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ομηρία που έλαβε τέλος με την εισβολή των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας - Βαριά οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν στο χώρο της συναυλίας φωνάζοντας ο «Αλλάχ είναι μεγάλος» - Ο Φρανσουά Ολάντ στον τόπο της τραγωδίας - Νεκροί οι 4 δράστες.

Μαυροφορομένοι άνδρες με καλάσνικοφ και εκρηκτικά εισέβαλαν στο συναυλιακό χώρο - όπου 1.000 άτομα περίμεναν να ξεκινήσει συναυλία - φωνάζοντας ότι οι πράξεις τους είναι αντίποινα για τη γαλλική ανάμειξη στη Συρία.

Οι μαρτυρίες από τον τόπο της τραγωδίας κάνουν λόγο για σκηνές φρίκης που ακολούθησαν, ενώ οι Αρχές επιβεβαίωσαν το θάνατο τουλάχιστον 118 ατόμων στο εσωτερικό του θεάτρου!

hostages 1

Το θρίλερ με την ομηρία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου κρατούνταν περισσότεροι από 100 όμηροι, οι οποίοι είχαν πάει για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του καλιφορνέζικου ροκ συγκροτήματος «Eagles of Death Metal», έλαβε αιματηρό τέλος λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Όταν ωστόσο μπήκαν μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί, αντίκρισαν μία πραγματική εκατόμβη νεκρών. Μέσα σε ένα λουτρό αίματος, τα θύματα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Παρισιού και αξιωματούχους της αστυνομίας, ήταν 118, ενώ υπήρχαν και πολλοί τραυματίες, γεγονός που ενισχύει τους φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί.

Σύμφωνα δε με τα διεθνή Μέσα, νεκροί είναι και οι τέσσερις δράστες του μακελειού.

Στον τόπο της τραγωδίας μετέβη και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανουσά Ολάντ, ενώ στους δρόμους του Παρισιού βρίσκονται και περισσότεροι από 1.500 στρατιώτες.

Δραματικές οι σκηνές απελευθέρωσης των ομήρων:

Η αστυνομία ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, λίγο πριν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν στο κτήριο της συναυλίας, ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις και πολλοί πυροβολισμοί.

Για περισσότερες από τρεις ώρες, αθώοι πολίτες, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι από ομάδα ενόπλων μέσα στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας, πέρασαν στιγμές τρόμου και αγωνίας.

Η συναυλία ήταν «sold out» και, την ώρα της επίθεσης, μέσα στο θέατρο βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα.

Άλλες μαρτυρίες έκαναν επίσης λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση των ομήρων από τους τρομοκράτες λίγο πριν την εισβολή των δυνάμεων της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες από το εσωτερικό του θεάτρου είναι συγκλονιστικές.... Ένας αυτόπτης μάρτυρας που κατάφερε να διαφύγει από τη συναυλία, σύμφωνα με τη Le Figaro, είδε ενόπλους να εισβάλουν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα στο θέατρο Μπατακλάν.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

11

Γαλλικά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίησς ότι ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, κάνοντας αρχικά λόγο για πέντε-έξι ενόπλους, οι οποίοι φώναζαν ότι «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», αλλά και ότι οι πράξεις τους ήταν αντίποινα για την εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο της Συρίας.

Σύμφωνα μάλιστα με το γαλλικό δίκτυο RTL, oι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, είχαν το χρόνο να «γεμίσουν» αρκετές φορές τα όπλα τους, ενώ απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τους ομήρους έναν - έναν.

«Οι δράστες πυροβολούσαν για 10 λεπτά»

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Liberation ο οποίος επικαλείται πηγές της αστυνομίας, ο ένας από τους τρομοκράτες που επιτέθηκε θέατρο Bataclan ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ άλλη μαρτυρία αναφέρει πως πολλοί οπλισμένοι άντρες εισέβαλαν στο θέατρο με καλάσνικοφ φορώντας μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία «οι τρομοκράτες πυροβολούσαν 10 λεπτά, ήταν εξαιρετικά βίαιο και τρομακτικό, οι τρομοκράτες είχαν τόσο χρόνο ώστε να οπλίσουν τρεις φορές, ήταν πολύ νέοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Σχετικές ειδήσεις