ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι – Απειλεί Λονδίνο και Ρώμη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι – Απειλεί Λονδίνο και Ρώμη

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα την ευθύνη για τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να βρίσκεται πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι με μήνυμα της οργάνωσης στο Διαδίκτυο.

«Μετά το Παρίσι θα έρθει η σειρά της Ρώμης, του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», λέγεται πως αναφέρει το μήνυμα και συμπληρώνει: «Να θυμάστε, να θυμάστε την 14η Νοεμβρίου. Δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα όπως την 11η Σεπτεμβρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στο twitter με σχόλια όπως: «Η Γαλλία φλέγεται», «Το Παρίσι στις φλόγες», «Να μας περιμένετε», «Σταυροφόροι ερχόμαστε με βόμβες και όπλα», αλλά και μηνύματα υποστήριξης σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από το μακελειό.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ο τρόμος έφτασε στα οχυρά του σταυρού στο Παρίσι. Το ΙΚ θα πρέπει να λάβει την ευθύνη για την επιχείρηση για να δείξει στον κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βαριά πόδια», γράφει ένας άλλος φανατικός ισλαμιστής.
Σημειώνεται πάντως ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει προχωρήσει σε ανάληψη ευθύνης των συντονισμένων τρομοκρατικών ενεργειών.

Σχετικές ειδήσεις