ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά συνάντηση με τον Πούτιν

Ρωσία-Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά συνάντηση με τον Πούτιν

Δεν κράτησε πολύ η… ανυποχώρητη στάση της τουρκικής πλευράς. Τώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ζητά να δει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι!

Να επισημάνουμε πως αυτήν την ημερομηνία, οι δύο πρόεδροι θα λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα που θα γίνει στο Παρίσι.

«Από την τουρκική πλευρά υπήρξε πρόταση για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και αυτή διαβιβάστηκε στον πρόεδρο Πούτιν», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω», κατέληξε, δίχως να διευκρινίσει εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδεχθεί την τουρκική πρόταση.

Πάντως, την επομένη της επίσκεψης στη Μόσχα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση, δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού», δήλωσε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε με νόημα πως: «Ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας».

Σχετικές ειδήσεις