ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Τι παθαίνει όποιος τον... «πειράξει»;

Ερντογάν: Τι παθαίνει όποιος τον... «πειράξει»;

Τι συνέβη σε τρεις δημοσιογράφους της εφημερίδας Cumhuriyet όταν αποκάλυψαν βίντεο σχετικά με φορτηγά των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας που μετέφεραν παράνομα φορτία όπλων με προορισμό τζιχαντιστές στη Συρία;

Πλέον και οι δύο κατηγορούνται από το καθεστώς Ερντογάν για κατασκοπία, υποβοήθηση και συνέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης!!!

Και να’ ταν οι μόνοι!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθη και ο πρώης διευθυντής σύνταξης της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, Ερτουγκρούλ Οζκιόκ ο οποίος απειλείται πλέον με πέντε χρόνια φυλάκιση!

Γιατί;

Διότι απλά τόλμησε να πει την γνώμη του σε ένα άρθρο με τίτλο: «Άκουσε μεγάλε άνδρα»!

Όπως επισημαίνει η Εφημερίδα των Συντακτών, αφορμή ήταν ο τραγικός θάνατος του τρίχρονου Αϊλάν, το μωράκι προσφυγόπουλο από την Συρία που χάθηκε προσπαθώντας να φτάσει με την οικογένειά του στην Ευρώπη από την Τουρκία. Ένας θάνατος που συντάραξε τη διεθνή κοινή γνώμη.

Ο Οζκιόκ έγραφε για τους «παίκτες» της Μέσης Ανατολής που έχουν μετατρέψει την περιοχή «στην πλέον βάναυση γη του πλανήτη» και δίχως να αναφέρει κάποιον ονομαστικά, για έναν «δικτάτορα» ο οποίος νομίζει πως η χώρα του «είναι χωράφι του πατέρα του»

Στο άρθρο για το οποίο πλέον κατηγορείται με πολυετή ποινή φυλάκισης, καθώς θεωρήθηκε ότι προσβάλλει τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έγραφε και κάτι άλλο: «Ξέσφιξε την γροθιά που είναι σφιγμένη από τις μαύρες πολιτικές σου και επέτρεψε σε αυτά τα χέρια να υψωθούν σε στάση προσευχής.... Κοίταξε φίλε μου, εσύ είσαι ο δολοφόνος αυτού του παιδιού».

σ,σ., είναι αυτός ο ηγέτης με τον οποίο δέχεται να μιλά... η Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις