ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι Τούρκοι εξοπλίζουν τους τρομοκράτες με φορτία που... δήθεν κουβαλούν ανθρωπιστική βοήθεια

Συρία: Οι Τούρκοι εξοπλίζουν τους τρομοκράτες με φορτία που... δήθεν κουβαλούν ανθρωπιστική βοήθεια

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας καταγγέλουν την Τουρκία πως το τελευταίο διάστημα έχει ενισχύσει τις παραδόσεις φορτίων με όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό τις οργανώσεις τρομοκρατών…

Η Συρία κατηγορεί την Τουρκία για την ενίσχυση του εξοπλισμού των τρομοκρατών, καθώς και για το ότι σφυροκοπά ανελέητα πια τις θέσεις του συριακού στρατού.

Να επισημάνουμε ότι η συριακή κυβέρνηση αποκαλεί τρομοκράτες όλες τις οργανώσεις που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας, τα όπλα παραδίδονται σε φορτία για τα οποία η Τουρκία επισήμως ισχυρίζεται πως μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Η Άγκυρα, υποστηρίζει το καθεστώς του Αλ Άσαντ , ποντάρει στα ανταλλάγματα που είναι: κλεμμένα αρχαιολογικά αντικείμενα από το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και φθηνό πετρέλαιο που το μεταπωλεί ακριβά.

«Οι τουρκικές αρχές εσκεμμένα δημιουργούν μια κατάσταση χάους σε επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία με αποτέλεσμα να βοηθούν στην ελεύθερη μετακίνηση των τρομοκρατών από τη Συρία στην Ευρώπη προκειμένου να διαπράξουν τρομοκρατικά εγκλήματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις