ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη σε σταθμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη (photos&video)

Ισχυρή έκρηξη σε σταθμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη (photos&video)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 17.30 την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου σε σταθμό μετρό στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός - Για βόμβα κάνουν λόγο τα τουρκικά Μέσα - Δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη νεκρών - Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης κοντά στο σταθμό μετρό Βayrampaşa, με τα τουρκικά Μέσα να κάνουν λόγο για βόμβα, κάτι που δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί από την τουρκική αστυνομία.

isxyros

Αρχικά τα Διεθνή Μέσα ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή, ωστόσο τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε διάβαση κοντά στο σταθμό μετρό.

Η αστυνομία προς τον παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη βόμβας, ωστόσο όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο δήμαρχος της συνοικίας Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 5 τραυματίες.

Η στιγμή της έκρηξης:

Πληροφορίες για έξι τραυματίες - Δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ενός νεκρού

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών από την έκρηξη.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk αρχικά έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν, ενώ τα Διεθνή Μέσα μεταδίδουν ότι από την έκρηξη υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες.

Η διέλευση των τρένων έχει διακοπεί, ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να ερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης.

Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που ακόμα και τα παράθυρα αυτοκινήτων, που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο σταθμό, έγιναν κομμάτια. Ο κόσμος, υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, έτρεχε πανικόβλητος στις ράγες του τρένου προκειμένου να σωθεί.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και κατευθύνεται προς την διάβαση, όπου λέγεται, ότι είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

565dca6418c7736fb89bea06

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο:

metro2

Αυτό είναι το σημείο της έκρηξης

cvjrwjqu4aaoacb

Σχετικές ειδήσεις