ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επεισόδια στην Ειδομένη

Νέα επεισόδια στην Ειδομένη

Την ώρα που δύο τρένα ανηφορίζουν για τα σύνορα ώστε να παραλάβουν εγκλωβισμένους μετανάστες, η κατάσταση στην Ειδομένη είναι για μία ακόμη φορά τεταμένη. Αστυνομικοί από την Θεσσαλονίκη μεταφέρονται στο σημείο…

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτήν την στιγμή στην Ειδομένη βρίσκονται εγκλωβισμένοι συνολικά 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Η ένταση έχει κλιμακωθεί μεταξύ εκείνων στους οποίους τα Σκόπια επιτρέπει την είσοδο και αυτών που αποκλείει…

Από την πλευρά τους οι οικονομικοί μετανάστες που εμποδίζονται να περάσουν, φωνάζουν συνθήματα: «Κανένας δεν θα περάσει εάν δεν περάσουμε κι εμείς!»

Περίπου 500 μετανάστες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σημείο διέλευσης εμποδίζοντας την είσοδο στους πρόσφυγες. Ακολούθησε πετροπόλεμος και σημαντικά επεισόδια.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων απάντησαν με ρίψη χημικών και προειδοποιητικών πυρών στον αέρα. Μάλιστα, αναφέρεται –χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη- πως ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητικά πυρά εντός ελληνικού εδάφους. Επίσης, έχει σημασία να αναφέρουμε πως στο σημείο –όπως μετέδωσε το Mega- κατευθύνονται και αστυνομικές δυνάμεις από την Θεσσαλονίκη.

Ανεβαίνουν τρένα για να παραλάβουν μετανάστες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατευθύνονται προς την Ειδομένη δύο τρένα, ώστε να επιβιβαστούν σε αυτά όσοι μετανάστες επιθυμούν να κατευθυνθούν σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα και οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μέρες στην ουδέτερη ζώνη και δεν τους επιτρέπει η είσοδος στα Σκόπια.

Σχετικές ειδήσεις