ΚΟΣΜΟΣ

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά: 70χρονος «παντρεύτηκε» 12χρονη - Πώς θα αντιδρούσες; (video)

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά: 70χρονος «παντρεύτηκε» 12χρονη - Πώς θα αντιδρούσες; (video)

Ένα κοινωνικό πείραμα που έγινε στο Λίβανο καταγράφει τις αντιδράσεις των περαστικών, όταν βλέπουν ένα κυριολεκτικά αταίριαστο «ζευγάρι» να βγάζει τις γαμήλιες φωτογραφίες του στην παραλία της Βυρηττού.

Στο κοινωνικό πείραμα που ακολουθεί θα δείτε δύο ηθοποιούς να παριστάνουν το ζευγάρι που μόλις παντρεύτηκε. Ένας άντρας γύρω στα 70 και ένα 12χρονο κορίτσι, έχουν μπει για τα καλά στο «πετσί» του ρόλου και παριστάνουν το ζευγάρι, με τον φωτογράφο να απαθανατίζει τις όμορφες στιγμές στην παραλία της Βυρηττού.

Το όλο περιστατικό καταγράφουν αρκετές κάμερες δείχνοντας τις αντιδράσεις των περαστικών. Το βίντεο που κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση, έγινε για να φέρει στην επιφάνεια ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Όπως θα δείτε και εσείς, ελάχιστοι είναι εκείνοι που επικροτούν την σκηνή, με τους περισσότερους να τα «βάζουν» με τον γαμπρό.

Σύμφωνα με τη Unicef αυτή τη στιγμή ζουν στον πλανήτη πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες οι οποίες παντρεύτηκαν ενόσω ήταν παιδιά, με τα 250 εκατομμύρια από αυτές να έχουν παντρευτεί πριν κλείσουν τα 15, κάτι που εκτός των άλλων έχει σημαντικούς κινδύνους για το κορίτσι αν κληθεί να γίνει μητέρα.

Στο Λίβανο ένα 14χρονο κορίτσι μπορεί να παντρευτεί χωρίς την έγκριση των γονέων της, ενώ γάμοι με κορίτσια στα 12 τους χρόνια δεν είναι κάτι σπάνιο.

Δείτε το βίντεο: