ΚΟΣΜΟΣ

Εντολή Πούτιν για καταστροφή όποιων στόχων απειλούν τη ρωσική πολεμική μηχανή

Εντολή Πούτιν για καταστροφή όποιων στόχων απειλούν τη ρωσική πολεμική μηχανή

«Οποιοσδήποτε απειλήσει τις ρωσικές δυνάμεις ή τις υποδομές μας θα δέχεται επίθεση και θα καταστρέφεται αμέσως», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε επίσης «εκείνους που θα προσπαθήσουν και πάλι να δημιουργήσουν οποιεσδήποτε προκλήσεις εναντίον των δυνάμεων μας».

«Έχουμε ήδη λάβει πρόσθετα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ρώσων στρατιωτών και των αεροπορικών μας βάσεων οι οποίες ενισχύθηκαν από νέες δυνάμεις και συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Πλέον, τα μαχητικά μας αεροσκάφη θα βομβαρδίζουν στόχους υπό την κάλυψη άλλων μαχητικών αεροσκαφών», δήλωσε ο Πούτιν.

Οι συντονισμένες επιθέσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού, κάνοντας χρήση οπλικών συστημάτων υψηλής ακρίβειας, έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες στις υποδομές των τρομοκρατών στη Συρία, αλλάζοντας ουσιαστικά την ισορροπία των δυνάμεων στη χώρα», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

«Η δράση μας στη Συρία δε βασίζεται πάνω σε γενικά και ασαφή γεωπολιτικά συμφέροντα ή τη δοκιμή κι εκπαίδευση των στρατιωτικών μας δυνάμεων σε νέα οπλικά συστήματα. Στόχος μας είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος για την ίδια την Ρωσική Ομοσπονδία εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν στη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν.

Τέλος, διέταξε το υπουργείο Άμυνας να συντονίσει τις επιθέσεις στη Συρία με το Ισραήλ και τον διεθνή συνασπισμό στρατιωτικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις