ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη με τραυματίες στο Βέλγιο (Pics & Vid)

Ισχυρή έκρηξη με τραυματίες στο Βέλγιο (Pics & Vid)

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε κτίριο στη βελγική πόλη της Verviers, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυρακής (13/12/2015) σχεδόν καταστρέφοντας ολοκληρωτικά την πρόσοψη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία της έκρηξης και εάν υπάρχουν θύματα.

«Φωτιά» έχει πάρει το βελγικό Twitter καθώς δημοσιεύονται διαρκώς φωτογραφίες αυτόπτων μαρτύρων, που εμφανίζουν τουλάχιστον 3 ορόφους του κτιρίου κατεστραμμένους. Ορισμένοι χρήστες του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για ενδεχόμενο έκρηξης από διαρροή φυσικού αερίου.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι RTL.

«Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί τα γειτονικά σπίτια. Πυροσβέστες πρέπει πρώτα να αποκλείσουν ασφαλώς την περιοχή και μόνον τότε θα ξεκινήσουν τις έρευνες στα χαλάσματα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Muriel Targnion.

Η Verviers, μια πόλη περίπου 55.000 κατοίκων, βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα, σε σχέση με τον «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Abdelhamid Abaaoud, ο οποίος θεωρείτο ηγετική μορφή του τρομοκρατικού πυρήνα της πόλης, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιδρομών στο προάστιο του Saint-Denis του Παρισιού τον Νοέμβριο.

Source: Rt.com

Σχετικές ειδήσεις