ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο γιος του Γάλλου ΥΠΕΞ για πλαστογραφία και ξέπλυμα χρήματος

Συνελήφθη ο γιος του Γάλλου ΥΠΕΞ για πλαστογραφία και ξέπλυμα χρήματος

Ο Λοράν Φαμπιούς, συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα χρήματος

Ο Τομάς Φαμπιούς, ο μεγαλύτερος γιος του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, τέθηκε σήμερα υπό κράτηση και πρόκειται να ανακριθεί οι αρχές στο πλαίσιο μιας έρευνας για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνα στο διαμέρισμα του Τομάς Φαμπιούς στο Παρίσι.

Τον Ιούνιο του 2013 η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την αγορά εκ μέρους του 34χρονου σήμερα γιου του Γάλλου ΥΠΕΞ το 2012 ενός διαμερίσματος 289 τετραγωνικών μέτρων, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού έναντι του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αυτή ακριβώς η συναλλαγή κίνησε το ενδιαφέρον της μονάδας καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας (Tracfin).

Το 2012 επίσης η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε μια ξεχωριστή έρευνα για απόπειρα πλαστογραφίας.

Σε βάρος του 34χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου. Κατηγορείται ότι υπέγραψε ακάλυπτες επιταγές ύψους άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων (3,2 εκατομμύρια ευρώ) σε πολλά καζίνο στο Λας Βέγκας στα μέσα του 2012.

Ο Τομάς Φαμπιούς δεν έχει ανακριθεί από τις αρχές για καμία από τις δύο υποθέσεις, επισήμανε μια πηγή που πρόσκειται στο περιβάλλον του.

Ο δικηγόρος του Κιρίλ Μπονάν επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του κρατείται, δεν προέβη ωστόσο σε κανένα άλλο σχόλιο.

Σχετικές ειδήσεις