ΚΟΣΜΟΣ

Σουλτς προς Ευρωπαίους ηγέτες: Να συμφωνήσετε!

Σουλτς προς Ευρωπαίους ηγέτες: Να συμφωνήσετε!

Να βρουν «κοινές λύσεις» στο προσφυγικό, ζητά από τους ηγέτες της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Και ο Γιουνκέρ δηλώνει αισιόδοξος πως οι ηγέτες θα συμφωνήσουν εν τέλει στο θέμα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής.

Κατά τον Μάρτιν Σουλτς το σύστημα μετεγκατάστασης δεν λειτουργεί και στην Ευρώπη των 570 εκατομμυρίων κατοίκων, ένα ή δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα.

Αυτά δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης που είχε ο Σουλτς με τον πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Από την πλευρά του ο Γιουνκέρ δήλωσε αισιόδοξος για το ότι τελικά οι 28 ηγέτες θα καταφέρουν να συμφωνήσουν –τουλάχιστον επί της αρχής- για την πρόταση δημιουργίας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής.

Για τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την επαναφορά ελέγχων εντός Σένγκεν, πρέπει να σταματήσει.

Αναφερόμενος στην επίμαχη πρόταση της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή ισχυρίστηκε πως ναι μεν δεν είναι υποστηρικτής της πρότασης να επεμβαίνει το νέο αυτό σώμα δίχως την θετική έγκριση του κράτους μέλους, από την άλλη όμως τόνισε πως «θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις».

Ο Γιουνκέρ δεν θεωρεί πως η Σύνοδος των οκτώ χωρών που θα προηγηθούν της Συνόδου Κορυφής αποτελεί μία διχαστική πράξη, καθώς όπως υποστήριξε πως τόσο η Κομισιόν όσο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, θα δηλώσουν παρόν…

Σχετικές ειδήσεις