ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη σκιά της τρομοκρατίας (pic+vid)

Ευρώπη: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη σκιά της τρομοκρατίας (pic+vid)

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή και τη Δευτέρα, δύο άτομα οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην πόλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου

Πρόκειται για τον 25χρονο Μοχάμετ Ρίμαν και την 24χρονη σύζυγό του Σάνα Αχμέντ Καν οπού οι δυο τους ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου.

Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, ικανές να φτιάξουν βόμβα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν δοκιμές με αυτοσχέδιες βόμβες στον κήπο του σπιτιού τους!

Κατά τη διάρκεια ερευνών στις Βρυξέλλες, σε γειτονική επαρχία και στη Λιέγη, προσήχθησαν ως ύποπτοι έξι άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αφέθησαν ελεύθεροι .

Η αστυνομία βρήκε στρατιωτικά ρούχα και υλικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Χαλιφάτου, όχι όμως όπλα ή εκρηκτικά και οι έρευνες δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, ανέφερε η Εισαγγελία.

«Η έρευνά μας αποκάλυψε σοβαρές απειλές για επίθεση σε συμβολικά σημεία των Βρυξελλών κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς», ανέφερε σε δήλωσή της η Εισαγγελία.

Το Βέλγιο βρέθηκε στην καρδιά των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου μετά την ανακάλυψη διασυνδέσεων με τις Βρυξέλλες. Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας του Παρισιού, ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ και ο Μπιλάλ Χαντφί ζούσαν στο Βέλγιο.

Σημειώνεται οτι η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής εννέα υπόπτους σε σχέση με τις επιθέσεις του Παρισιού.

Σχετικές ειδήσεις